Nyhet

Trekker tilbake latterliggjort patentsøknad

Kiss-bassist Gene Simmons fikk massiv kritikk da han prøvde å ta eierskap til rocka håndtegn tidligere denne måneden.

Kiss-bassist Gene Simmons fikk massiv kritikk da han prøvde å ta eierskap til rocka håndtegn tidligere denne måneden.

Gene Simmons (bildet) hadde ifølge The Hollywood Reporter søkt patent på det såkalte djeveltegnet via The US Patent and Trademark Office. Bassisten hevdet at han fant opp en egen versjon av håndtegnet, som stort sett brukes av både artister og publikum innenfor rock og metal, allerede i 1974.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Kiss i Oslo Spektrum.

Flere rynket på nesen, og i Consequence Of Sound ble det raskt trukket frem et eksempel fra 1969 med The Beatles' omslag til Yellow Submarine hvor John Lennon gjør det samme håndtegnet. I amerikansk tegnspråk betyr tegnet «jeg elsker deg» - og vanligvis er det Dio som får æren for å ha popularisert håndtegnet innenfor rock og metal.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Dios enke var også ute med harde ord mot Gene Simmons da nyheten om patentsøknaden ble kjent, men stort sett ble Kiss-bassisten latterliggjort på nettet.

LES OGSÅ: Spiller inn MTV Unplugged i Norge.

Nå melder Pitchfork at Gene Simmons har trukket tilbake søknaden. Om det er på grunn av den massive kritikken han fikk etter å ha levert inn søknaden eller at det ganske enkelt ville vært umulig å kreve betaling fra alle som bruker håndtegnet, vites ikke.

Godt forsøk, Gene...

ANNONCE