Nyhet

Tidenes yngste klassiker

Multikunstneren Kim Hiorthøy ble torsdag den yngste vinneren av Klassikerprisen for visuell kommunikasjon.

Multikunstneren Kim Hiorthøy ble torsdag den yngste vinneren av Klassikerprisen for visuell kommunikasjon.

Det er Grafill - norsk organisasjon for visuell kommunikasjon som torsdag delte ut Visueltprisene, som kårer fremragende grafisk design, illustrasjon, moving image og digital design. Om Klassikerprisen heter det at den «tildeles en utøver som har holdt høy faglig kvalitet og vært av stor betydning for sitt fag gjennom mange år».

LES OGSÅ: Medlemmer fra legendarisk rockeband til Oslo.

44 år gamle Kim Hiorthøy har gjennom litt over to tiår, og med det Grafill kaller «en imponerende produktivitet og kunstnerisk allsidighet», vært med på å prege en lang rekke kunstfelt: Om man er interessert i alt fra alternativ musikk, samtidskunst, tegning, film, design, illustrasjon og etter hvert også dans, er det ikke til å unngå at man støter på navnet hans, heter det videre i begrunnelsen.

Har laget ikoniske plateomslag

Han dukket først opp som «U»-programleder på 90-tallet. Så ble det å illustrerer barnebøker for blant andre Erlend Loe og "Kurt", og design av alle platecoverne for Rune Grammofon og Smalltown Supersound. Dette feltet kan han vise til dobbelt Spellemannpris for - den gang det ble utdelt pris for beste plateomslag: I 1994 for Timothy's Monster til Motorpsycho og i 1995 Kan Det Være Nødvendig Å Være Så Sint? for Racer BK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Han har også sørget for innholdet - gjennom å utgi en rekke elektronikaalbum, der det siste er Dogs i 2014. Det har innbragt Alarmpris og en rekke Spellemann-nominasjoner. Nå skriver han musikk for samtidsdansekompanier.

LES OGSÅ: Ny konsertserie - intimt og nedstrippet.

Etter å ha vært filmfotograf på flere av Margareth Olins filmer, hadde langfilmdebuten hans, «The Rules for Everything», premiere på norske kinoer - og begeistret anmelderne.

(©NTB)

ANNONCE