Nyhet

Gene Simmons hevder han oppfant rocka håndtegn allerede i 1974

Kiss-bassisten ute på bærtur igjen?

Kiss-bassisten ute på bærtur igjen?

Gene Simmons (bildet) har ifølge The Hollywood Reporter søkt patent på det såkalte djeveltegnet via The US Patent and Trademark Office. Bassisten hevder han fant opp en egen versjon av håndtegnet, som stort sett brukes av både artister og publikum innenfor rock og metal, allerede i 1974.

LES OGSÅ: Hør den nye singelen til The Killers.

Ifølge søknaden, som kan leses her, ønsker Simmons å beskytte bruken innenfor «entertainment, namely, live performances by a musical artist; personal appearances by a musical artist».

Høyst tvilsomt

Consequence Of Sound melder at det er høyst tvilsomt at Simmons var mannen som først brukte håndtegnet i kommersiell sammenheng, og trekker raskt frem et eksempel fra 1969 med The Beatles' omslag til Yellow Submarine hvor John Lennon gjør det samme håndtegnet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I amerikansk tegnspråk betyr tegnet «jeg elsker deg» - og vanligvis er det Dio som får æren for å ha popularisert håndtegnet innenfor rock og metal.

Spilte i Oslo forrige måned

Gene Simmons og Kiss gjestet nylig Oslo Spektrum. Vår anmelder tildelte konserten fire stjerner og meldte om en underholdende opptreden fra de aldrende rockerne.

— Ikoner eller parodier på seg selv? Sannheten er at Kiss er begge deler. De er et fullstendig latterlig, men likevel et utrolig innflytelsesrikt band. De har alltid satt gitarforsterkerne til elleve, og de ber ikke om unnskyldning for dette. Dette var tidvis et genuint og klassisk show. Det var proft og velspilt, og vokalprestasjonene var egentlig rimelig imponerende fra samtlige bandmedlemmer - med unntak av litt rusk hos Stanley.

LES OGSÅ: Spiller inn MTV Unplugged i Norge.

ANNONCE