Nyhet

Svarer på kritikken i åpent brev

Etter at Green Day gjennomførte sin konsert på festivalen Mad Cool Festival, til tross for en dødsulykke like før konserten, fikk bandet mye kritikk. Nå tar vokalist Billie Joe Armstrong bladet fra munnen.

Etter at Green Day gjennomførte sin konsert på festivalen Mad Cool Festival, til tross for en dødsulykke like før konserten, fikk bandet mye kritikk. Nå tar vokalist Billie Joe Armstrong bladet fra munnen.

En akrobat ved navn Pedro Aunión Monro skal ha opptrådt mellom settene til den britiske trioen Alt-J og amerikanske Green Day (bildet) på den spanske festivalen fredag, og falt fra omtrent hundre fots høyde. Han ble senere erklært død.

Green Days konsert ble utsatt i 30 minutter som følge av ulykken, men til slutt tok bandet altså til scenen og gjennomførte konserten sin som planlagt. Det fikk mange til å gå ut og kritisere det amerikanske bandet på Twitter.


LES OGSÅ: Fire personer skutt ved konsertsted i Oslo.

Nå har vokalist Billie Joe Armstrong (bildet) skrevet en tekst på Green Days offisielle nettside hvor han forsvarer bandet mot kritikken. Det melder Rolling Stone.

«Vi er ikke hjerteløse mennesker»


I teksten bedyrer vokalisten at bandet ikke fikk beskjed om ulykken før etter konserten, og legger til at dersom de hadde fått vite om hendelsen på forhånd ville de sannsynligvis ikke gjennomført spillingen. «Vi er ikke hjerteløse mennesker», skriver han blant annet.

Allerede lørdag ettermiddag kom det en uttalelse fra arrangørene på festivalens offisielle nettsider, der de skrev at de valgte å gjennomføre de planlagte konsertene på festivalen ut ifra et sikkerhetshensyn.

LES OGSÅ: 60-tallsikonet saksøker spillutviklere.


Green Day er for tiden ute på en turné i kjølvannet av fjorårets albumutgivelsen Revolution Radio, som har støtt på flere problemer. Tidligere denne uken måtte bandet blant annet avlyse en planlagt konsertopptreden i Glasgow grunnet ekstreme værforhold.

I januar opptrådte Green Day i Oslo Spektrum. Du kan lese vår anmeldelse av konserten her.


LES OGSÅ: Popstjernene hyller Erna Solberg.

ANNONCE