Nyhet

Green Day får kritikk for å ha gjennomført festivalkonsert etter dødsulykke

En akrobat døde før bandets opptreden på den spanske festivalen Mad Cool Festival fredag kveld.

En akrobat døde før bandets opptreden på den spanske festivalen Mad Cool Festival fredag kveld.

Akrobaten skal ha opptrådt mellom settene til den britiske trioen Alt-J og amerikanske Green Day (bildet), skriver The Mirror. Green Days konsert ble utsatt i 30 minutter som følge av dødsulykken, men til slutt tok bandet altså til scenen og gjennomførte konserten sin som planlagt.

Det har fått flere til å se rødt.


LES OGSÅ: Sammenligner det populære bandet med myggbitt.

På Twitter skriver blant annet en festivalgjest følgende: «Jeg kunne ikke bli igjen for å se Green Day etter denne hendelsen». En annen bruker festivalens navn når han adresserer bandet direkte med en tweet hvor det står: «Not Mad Cool for you to just keep playing. Ekstremt respektløst.»

Slottsfjell- og Pstereo-aktuelle Slowdive, som skulle spille på festivalen senere samme kveld, avlyste sin opptreden, melder Spin.


Green Day la ut følgende meldinger på Twitter i natt:


Det har i ettermiddag kommet en uttalelse fra arrangørene på festivalens offisielle nettsider, der de skriver at de valgte å gjennomføre de planlagte konsertene ut ifra et sikkerhetshensyn.

LES OGSÅ: Feiret bursdag med nytt album.

Green Day er for tiden ute på en turné i kjølvannet av fjorårets albumutgivelsen Revolution Radio, som har støtt på flere problemer. Tidligere denne uken måtte bandet blant annet avlyse en planlagt konsertopptreden i Glasgow grunnet ekstreme værforhold.


I januar opptrådte Green Day i Oslo Spektrum. Du kan lese vår anmeldelse av konserten her.

LES OGSÅ: Solberg delte scene med Shakira og Coldplay.


ANNONCE