Nyhet

Ber det amerikanske folk om å redde demokratiet

I låta «Children Of Destiny» ber Neil Young og Promise Of The Real det amerikanske folk om å redde demokratiet for neste generasjon, motarbeide makthavere og kjempe for det de tror på.

I låta Children Of Destiny ber Neil Young og Promise Of The Real det amerikanske folk om å redde demokratiet for neste generasjon, motarbeide makthavere og kjempe for det de tror på.

Det overraskende låt- og videoslippet kommer rett før USA feirer uavhengighetsdagen, skriver Rolling Stone.

Låta om «barn av skjebnen» ledsages av en video regissert av Young's Shakey Pictures. Der kombineres bilder av store protester og demonstrasjoner i senere tid med patriotiske scener, som barn som vifter med amerikanske flagg og utendørsfeiringer av 4. juli.


LES OGSÅ: A-ha mister 26 år gammel verdensrekord.

Den kontrastfylte framstillingen av dagens USA er akkompagnert av oppfordringer om å redde verden for barnas skyld:

«Preserve the land and save the seas for the children of destiny / The children of You And Me / Preserve the ways of democracy so the children can be free.»


Artikkelen fortsetter under videoen.

Låta er spilt inn i Hollywood i California – i berømte Capitol Studios – av Neil Young og Promise Of The Real, bandet der blant annet legenden Willie Nelsons sønner Lukas og Micah er med. I tillegg er et orkester med 56 medlemmer med på innspillingen. Det er ikke kjent om sangen vil bli utgitt kun som singel eller om den er del av et større prosjekt.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Marcus & Martinus på Voldsløkka.

Young er en av flere artister, inkludert Adele og Rolling Stones, som i fjor ba daværende presidentkandidat Donald Trump om å slutte å bruke musikken deres i valgkampen hans.

(©NTB)


ANNONCE