Nyhet

Spielbergs slipper dobbeltsingel – som blant annet er inspirert av russisk surrealisme

Vi har blitt litt kjent med Oslo-bandet Spielbergs i forbindelse med deres dobbeltsingelslipp i dag.

Oslo-bandet Spielbergs (bildet) har forholdsvis kort fartstid som band, men har likevel rukket å markere seg. Blant annet ble deres aller første singel (som kom i november) kåret til fjorårets 27. beste låt av Dagbladet, og de var også å finne på listen over artistene musikkbransjen har mest tro på i 2017, ifølge Musikknyheter.

Ellers vet vi at medlemmene har spilt i band som Team Me, Lukestar og Truls & The Trees og at bandestetikken er i 80-talls-VHS-nostalgi-segmentet.

Men bortsett fra dette, hvem er de egentlig? Og hva er denne dobbeltsingelen? Vi sendte bandet noen spørsmål i håp om å bli litt bedre kjent med dem. Låtene kan høres nederst i saken.


Hei, Spielbergs – hvem er dere?

— Vi er Christian, Mads og Stian fra Oslo. Vi starta Spielbergs fordi vi hadde lyst til å spille sammen og lage bra låter. Vi prøver å ikke henge oss opp i sjanger eller en bestemt greie, men heller bare lage musikk vi vil høre på. Vi slapp et par låter på Furuberget i fjor, og det gikk kjempefint. Vi fikk både fine kritikker og spillejobber ut av det. I november supporta vi Hurula på Rockefeller, og det var jo faktisk vår første gig som Spielbergs. Første gang vi sto på scenen sammen var som backingband for Texas Bob Juarez fra Television Personalities på Furubergets labelkveld august i fjor. 

Kan dere fortelle om de nye låtene?


— We Are All Going To Die var vel den første hele låta vi lagde. Den er sammensatt av et ganske emo vers og refreng og et veldig ballete sluttparti. Den er utrolig slitsom for Christian og Stian å spille. De får skikkelig vondt i hånda.

— Daniil er en enkel pønkelåt inspirert av amerikansk pønk og russisk surrealisme. Den pretensiøse referansen til den russiske poeten Daniil Kharms er det bare Stian som står inne for, mens alle tre kan like pønk.

Hva er deres planer for 2017?


— 2017 starter for oss med utgivelsen av Daniil/We Are All Going To Die, releasekonsert på Last Train 26. januar og Trondheim Calling helga etter. Vi er i gang med å booke flere konserter, har planer om å spille inn en fulllengder, og kanskje gjøre noen festivaler. Men målet med Spielbergs har hele tiden vært bare å lage musikk sammen, og det er det vi vil bruke året til.

Hør Daniil/We Are All Going To Die her:

 


I morgen spiller bandet releasekonsert på Last Train i Oslo.

ANNONCE