Nyhet

Slowdive er tilbake med ny musikk – deler første nye låt på 22 år

De britiske shoegaze-veteranene gjorde konsert-comeback i 2014. Nå er de endelig klare med nytt materiale.

De britiske shoegaze-veteranene i Slowdive fikk masse oppmerksomhet da de i 2014 annonserte at de skulle gjenforenes og spille konserter igjen, for første gang etter at bandet gikk i oppløsning i 1995. De spilte også på Øyafestivalen det samme året. Bandet, som var en del av det legendariske plateselskapet Creation sammen med band som My Bloody Valentine og Ride, har også hintet om ny musikk.

De har også postet mystiske teasere på nettet den siste tiden, og nå er det altså klart: De er tilbake med ny musikk. Den nye låten heter Star Roving og blir det første nye de gir ut siden Pygmalion fra 1995 – altså det første nye materialet på 22 år.

Vokalist Neil Halstead forteller følgende i en pressemelding:


– Da bandet bestemte seg for å gjenforenes i 2014, hadde vi veldig lyst til å lage ny musikk. Det har tatt tid, vi har trengt å spille konserter og gjøre enkelte dårlige forsøk før vi kom dit vi ville, men det er med stolthet og en viss uro at vi nå slipper Star Roving. Vi håper folk vil like den, den er én av mange nye låter vi har jobbet med. Det føles gøy og like relevant å spille sammen nå som da vi startet for mange år siden. 

Star Roving hører vi Neil Halstead (vokal, gitar, keyboard), Christian Savill (gitar), Nick Chaplin (bass), Rachel Goswell (vokal) og Simon Scott (trommer, elektronisk).

Hør låten her:

 

ANNONCE