Nyhet

Bergensband skifter navn

Navnebyttet markerer starten på en ny æra og – og gjør det lettere å finne dem i strømmetjenestene.

Bergensbandet SNØ skifter navn til SKAAR. Det skjer midt i arbeidet med andrealbumet og med et ønske om å markere starten på en ny æra. De håper også at det vil gjøre at den kommende musikken blir spredd lenger ut i verden.

Da det progressive rockebandet fikk to nye tilskudd i form av en pianist og en korende og synthspillende bassist i 2015/2016, fikk dette naturlige følger for lydbildet – de beveger seg mot større og mer dynamiske universer. Dette ønsker de å omfavne ved å skifte navn.

– SNØ var starten på noe fantastisk, SKAAR er fortsettelsen, sier Karla Lesley Jaeger, vokalist.

Det nye navnet er også mer søkemotorvennlig og blir lettere å finne på strømmetjenestene. 

– Det mest positive med navnebyttet er at musikken blir enklere å finne hos strømmetjenestene, spesielt med tanke på utlandet. Samtidig unngår vi at bandet blir forvekslet med navneslektninger som Snö og Snø, sier Alice Berntsen, Manager hos Deft Artists.

Førstealbumet Mira fra 2015 blir dermed stående som SNØ sin eneste utgivelse, og de neste utgivelsene fra bandet vil altså bli sluppet under nytt navn – se for øvrig bandets aller første musikkvideo her, som ble sluppet i mai i fjor.

Bandets to første konserter som med det nye navnet er lørdag 28. januar på Stordfest og fredag 24. februar på Kvarteret i Bergen.

Til våren kommer bandet med nytt materiale.

SKAAR er ikke det første norske bandet som skifter navn. I fjor endret det populære bandet Slutface navn til Sløtface – angivelig fordi navnet slo dårlig an utenlands og ofte ble sensurert i sosiale medier.

Hør SKAARs singel Hilja her:

ANNONCE