Nyhet

Tar bok og musikk med seg til Operaen

GAFFA.no - alt om musikk.

Jason «Timbuktu» Diakite rykker inn i Operaen i Oslo 18. mars med forestillingen bygget rundt fjorårets forfatterdebut «En dråpe midnatt».

I boken følger Timbuktu sine røtter tilbake til farens hjemland USA. Fortellingen handler om søken etter identitet, der Diakité graver bakover i familiehistorien og samtidig tangerer samtidig deler av den afroamerikanske historien – fra slaveri til borgerrettighetskampen og bevegelsen Black Lives Matter.

LES OGSÅ: Publikumsfavoritter til Norge.


I høst hadde forestillingen premiere i Sverige, der det er satt opp rundt 40 datoer i Stockholm og Malmö. I Norge inntar han Operaen, og sier til NTB at han håper på et mangfoldig publikum:

— Jeg tror ikke jeg har ett publikum, fra én klasse, med én kulturell preferanse. I løpet av mine 25 år som artist har jeg spilt for publikum i alle aldre, klasser og farger. Har vi flaks, dukker det kanskje opp noen som ikke vanligvis søker seg til Operaen.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Timbuktu sier at for ham er det «utrolig spesielt å få stå på en scene, snakke intimt om identitet og min families historie» – også i Norge.

— Å få gjøre det på en nasjonalscene som Operaen føles som en stor, stor ære.


LES OGSÅ: Stjernene som sluknet i 2017.

Teaterversjonen av «En dråpe midnatt», der han har satt musikk til ordene, har gitt Timbuktu det han kaller anledning og pusterom til å formidle en dypere fortelling enn det en vanlig konsert gjør.

— «En dråpe midnatt» beveger seg i et roligere, mer stille tempo, publikum sitter ned, og volumet er mer dynamisk. Det finnes tid for refleksjon og et bredere spekter av følelser enn på en festivalscene. Jeg prøver å formidle sanger, tekster, fortellinger som er viktige for meg og som jeg brenner for. Forhåpentligvis kan nordmenn i alle aldre føle det, utdyper han til NTB.


(©NTB)

ANNONCE