Nyhet

«Reddet av et mikrosekund»

GAFFA.no - alt om musikk.

I denne artikkelserien som blir publisert gjennom hele desember kommer GAFFA.no sine mange fotografer til å dele sine personlige favorittbilder fra musikkåret 2017. Artikkelserien vil fokusere på musikk i bred forstand, med både artistportretter, konsertfotografier, publikum og generell festivalstemning i miksen.

Fotograf Tord Litleskare har valgt ut et bilde hentet fra sommerens utgave av Bergenfest, hvor det relativt ferske bandet 9 Grader Nord spilte i Håkonshallen på Bergenhus Festning. Dette var det første året hvor festivalen presenterte konserter inne i den majestetiske steinhallen fra middelalderen - og en populær scene for publikum som søkte tilflukt fra regnet som øste ned gjennom store deler av festivalen.

LES OGSÅ: Trondheim Calling med komplett program.


Om bildet sitt sier fotografen selv følgende:

— Konsertfotografering handler for all del mye om kamerainnstillinger og bildekomposisjoner, men også i stor grad om flaks da man ikke har kontroll over de forskjellige elementene. Spesielt lys (og på mindre konserter; mangelen på lys) kan være en utfordring, og da jeg skulle fotografere denne konserten var jeg mer opptatt av å fange det fantastiske rommet heller enn å ta de typiske nærbildene av musikerne på scenen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

— Det var stort sett sparsomt med lys under denne konserten, men i et lite mikrosekund under de første låtene hvor pressefotografene hadde tillatelse til å fotografere ble heldigvis lysproblemet løst da de store baklysene ble skrudd på. Jeg føler at jeg lykkes å fange både lokalet og stemningen - selv om jeg innrømmer at jeg var livredd for å komme ut fra konserten uten noe som var verdt å publisere.


Du kan lese GAFFAs anmeldelse av konserten til 9 Grader Nord på Bergenfest her.


LES OGSÅ: Konsertbilletter - den perfekte julegaven (sponset link).

Tord Litleskare er sjefredaktør i GAFFA Norge og en ivrig fotograf. Han har kontrakt med det danske bildebyrået Gonzales Photo, og har i tillegg til GAFFA i Norge, Sverige og Danmark de siste årene blitt publisert i magasiner og aviser som Rolling Stone, Billboard, Vulture, The Guardian, Independent og Aftenposten.

Nettside: tordlitleskarephoto.com
Instagram: tordlitleskarephoto


ANNONCE