Nyhet

«Kommer virkelig tett på artisten»

GAFFA.no - alt om musikk.

I denne artikkelserien som blir publisert gjennom hele desember kommer GAFFA.no sine mange fotografer til å dele sine personlige favorittbilder fra musikkåret 2017. Artikkelserien vil fokusere på musikk i bred forstand, med både artistportretter, konsertfotografier, publikum og generell festivalstemning i miksen.

Fotograf Tor Atle Kleven har valgt ut et bilde av Maxida Märak, en meget energisk svensk-samisk hiphop-artist, på Feminalen nå i høst.

LES OGSÅ: Dette er årets beste musikk.

Feminalen er en mindre musikkfestival i Trondheim dedikert for kvinnelige artister.

— Etter å ha hatt litt mindre bra erfaringer med noen få klubbkonserter tidligere, så ble dette en meget positiv opplevelse, sett fra en fotograf sitt ståsted. Det var ingen trengsel foran scenen, selv om det var godt med folk i lokalet, og jeg fikk arbeide på en god måte de tre første sangene, før jeg trakk meg unna, sier Kleven om kvelden bildet ble tatt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Han legger til:

p>

— Og med så små «forhold» som det er i et klubblokale, kommer man virkelig nærme artisten, og kan få et slikt tett og intenst bilde som det jeg har valgt ut.

LES OGSÅ: Det norgesaktuelle bandet innrømmer uventet inspirasjon.

Tor Atle Kleven har fotografert siden 2006, konsertfoto siden 2010, og hatt bilder publisert i blant annet Adresseavisen i tillegg til Gaffa Norge/Sverige/Danmark. Han har også en del bilder i databasen til Wikimedia, og bildene derfra brukes mye i artikler på Wikipedia og på andre websider rundt omkring i verden. Fotointeressen spriker fra konsertfoto, sport, landskap og til abstrakt, gjerne i makro-format og/eller med rust.

Nettside/portefølje: kleven.net
500px: takleven
Flickr: takleven

ANNONCE