Nyhet

Gary Numan med klubbkonsert i Oslo

GAFFA.no - alt om musikk.

Det er bare å krysse av i kalenderen når Gary Numan legger turen til Parkteatret i Oslo med nytt album og klassikere som Car og Are 'Friends' Electric? neste år.

Britiske Numan (bildet) regnes for å være en av grunnleggerne av synthpopen, skriver arrangørene i en pressemelding. De fleste kjenner artisten for låta Cars, men suksessen har nådd mye bredere enn det. Han var en av forgjengerne til new wave-bølgen, og hans mørke, paranoide og til tider kalde karakter i kombinasjon med det robotiske lydbildet satte spor i både metal- og rockesjangre i mange år framover.

På slutten av 90-tallet hadde han fått en kultstatus der de nye alt rock-artistene covret ham og goth-miljøet så opp til ham som en slags mentor.


LES OGSÅ: Stjernene som sluknet i 2017.

Når Gary Numan gjester Parkteatret søndag 4. mars er det med et nytt album i bagasjen. De siste 18 månedene har han nemlig jobbet med det nye albumet Savage (Songs From A Broken World) fra sitt eget studio i Los Angeles.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Albumet forteller om et postapokalytisk scenario som Numan selv sier er «ikke altfor langt inn i fremtiden».


«Låtene handler om hva folk gjør i så harde og skremmende omgivelser. Det dreier seg om et desperat behov for å overleve og de gjør forferdelige ting for å lykkes med det, og noen plages av det de har gjort. Ønsket om å bli tilgitt, sammen med restene av en gammel religiøs bok, fører til slutt til at religion gjenoppstår, og derfra går det virkelig nedover.»


LES OGSÅ: Publikumsfavoritter tilbake til Norge.

Billettsalget til konserten starter 15. desember klokken 10:00 - via Ticketmaster.

ANNONCE