Nyhet

Disse norske festivalene får støtte neste år

GAFFA.no - alt om musikk.

Jazzfestivalene er ifølge Dagsavisen blant vinnerne når festivalstøtten skal fordeles etter en helt ny modell i 2018.

Totalt sett øker bevilgningene til alle jazzfestivaler med 24 prosent, ifølge Dagsavisen. Men flere av jazzfestivalen har foreløpig bare fått tildelt støtte for ett år. Det får konsekvenser:

— Jeg var i ferd med å iverksette et bestillingsverk til 60-årsjubileet i 2020. Det må vi nå ta nye runder på, når vi bare har forutsigbarhet på ett år. Det er synd, det var et stort prosjekt, sier Moldejazz-sjef Hans-Olav Solli til Romsdals Budstikke.


LES OGSÅ: Stor festival avviklet uten politi.

Kulturrådet har fordelt rundt 290 millioner kroner til musikkfestivaler for tre år. Til søknadsrunden for 2018 kom det inn 202 søknader, der 133 ble innvilget støtte for 2018 og 53 festivaler fikk tilskudd for flere år.

Øya får mindre


For populærmusikken – med festivalnavn som Pstereo, Tons of Rock og en rekke bluesfestivaler – er økningen på 23 prosent. Øyafestivalen mister nærmere en halv million kroner og ender på 1.760.000 kroner, skriver Dagsavisen videre.

Blant dem som løftes er Oslo World, som får støtten økt fra 5 millioner kroner i år til 6,8 millioner i 2018.

LES OGSÅ: GAFFA-redaksjonen kårer årets beste album.


Mest støtte i 2018 får Festspillene i Bergen med 19 millioner kroner, fulgt av Festspillene i Nord-Norge med 13 millioner og Olavsfestdagene med 9,6 millioner.

(©NTB)

ANNONCE