Nyhet

«Alle fotografer vet at lyset er blant det viktigste å tenke på»

GAFFA.no - alt om musikk.

I denne artikkelserien som blir publisert gjennom hele desember kommer GAFFA.no sine mange fotografer til å dele sine personlige favorittbilder fra musikkåret 2017. Artikkelserien vil fokusere på musikk i bred forstand, med både artistportretter, konsertfotografier, publikum og generell festivalstemning i miksen.

Bildet fotograf Ida Monsén har valgt ut er av vokalist Tom Ogden i det britiske bandet Blossoms fra en konsert på Parkteatret i Oslo.

LES OGSÅ: Hardrockere står bak nytt #metoo-opprop.


Om fotografiet sier hun følgende:

— Alle fotografer vet at lyset er blant det viktigste å tenke på når man fotograferer. Dette er noe man som konsertfotograf aldri helt kan styre selv, noe som kan være utrolig vanskelig, spesielt på mindre konsert der lysriggen ikke er veldig stor. Men det kan også være veldig kult da det blir en utfordring og hvert bilde man tar er fanget «in the moment», for å si det sånn. På mindre konserter liker jeg derfor å jobbe med siluetter, det gjør bildene mer interessante. Og når det ikke er effekter eller lyskastere som lyser opp hele scenen, kommer artisten mer i fokus, samtidig som skyggen gjør at det blir en slags distanse til personen også.

Artikkelen fortsetter under bildet.

— Da jeg knipset dette bildet av Tom fra Blossoms på Parkteatret i midten av februar, var det ikke bare lyset jeg fokuserte på, men også det å fange følelsen i bildet i det rette øyeblikket. Spør du meg, er det ikke bare det tekniske med hvor perfekt lyset faller eller hvor skarpt bildet er som avgjør om det er et bra bilde. Den største faktoren anser jeg for å være følelsen i bildet, noe som kan være vanskelig å fange eller formidle, men jeg streber alltid etter det.


LES OGSÅ: Flere skadd under konsert.


Ida Monsén er en 20 år gammel fotograf fra Sverige. Hun begynte å fotografere for GAFFA i Stockholm i 2016, men har i år fotografert en god del konserter i Oslo. I tillegg til konsertfoto har hun stått for albumcover, booklet, backdrop og konsertplakater for det svenske metalbandet Knogjärn.

Nettside: idamonsen.com
Instagram: ldamonsen

ANNONCE