Nyhet

Valgte bort «The Final Countdown» - konserten ble avlyst

GAFFA.no -alt om musikk.

Kanskje man bare skal gå inn for å gjøre publikum fornøyd - spesielt på festival?

Mange store band har gjort et poeng av å utelate sin største hit under konserter - tenk Radiohead og Creep, eller Nirvana og Smells Like Teen Spirit. Også det svenske rockebandet Europe, frontet av av Joey Tempest (bildet), har hatt sine kvaler rundt denne problematikken.

Europe er for mange mest kjent for 1986-hiten The Final Countdown.


LES OGSÅ: Stoppet konserten da kvinnelig fan ble antastet.

Under et nylig intervju med GAFFA Sverige fortalte bandets keyboardist Mic Michaeli at Europe hadde lekt med tanken om å droppe låta under en stor konsert.

— Vi synes alle at den er morsom å spille. Det har mye med publikumsreaksjonen å gjøre. Det er publikum som driver låta. Men vi bestemte oss faktis for å ikke spille den en gang vi skulle opptre på Download Festival i England. Gjøre en greie av å drite i den. Vi flydde inn folk fra ulike steder og flyene var forsinket. Da vi til slutt nesten var fremme ved festivalområdet havnet vi i trafikkork, og det endte med at vi ikke rakk frem, forteller han.


— Det tok vi som et tegn om at vi nok ikke skal drite i den.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Europe planlegger for tiden utgivelsen av sitt 11. studioalbum Walk The Earth i oktober. Det kommende albumet er produsert av Dave Cobb og spilt inn i det ikoniske studioet Abbey Road i London.

— Det var jævlig kult. Albumet er inspirert av alt fra The Beatles via David Bowie til Black Sabbath, ting som finnes i vår bevissthet. Det er ikke slik at vi har lyttet til en spesiell låt og tenkt at det skulle gjøre det samme, det er mer noe vi har hørt i ettertid.

LES OGSÅ: Kritiseres for laber artistbooking.


Bandet slipper albumet Walk The Earth 20. oktober.

ANNONCE