Nyhet

Beskylder Radiohead for å støtte den israelske regjeringen

GAFFA.no - alt om musikk.

Fortsetter krangelen rundt kontroversiell Tel Aviv-konsert.

Tidligere i år sendte et titalls kulturpersonligheter brev til Radiohead med en klar oppfordring. De ønsket å få Thom Yorke & co til å droppe den planlagte konserten i Israel denne sommeren. Blant artistene som tok initiativ til brevet var Roger Waters, Thurston Moore og Young Fathers.

LES OGSÅ: Artister går sammen for å få Radiohead til å avlyse konsert.


Oppfordringen ble ikke fulgt, og i forrige måned spilte Radiohead for 47.000 mennesker i Park Hayarkon i den israelske hovedstaden. Krangelen mellom Pink Floyd-bassist Roger Waters og Radiohead fortsetter dog stadig.

Nå har Waters beskyldt Radiohead for å støtte opp om den israelske regjeringen, ifølge RT.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I et intervju sier Waters at selv om Thom Yorke i en uttalelse hevdet at bandet ikke støtter opp om landets styremakter - og sammenlignet det hele med å spille i et Trump-styrt USA - støtter bandet likevel opp om Israel gjennom å gjøre konserter i landet.


p>

— Talspersoner for styresmaktene har sagt hvor glad de er for dette, at dette er det beste som kunne skjedd. Dette er det som blir rapportert i Israel og i resten av verden, og det er derfor Radiohead blir kritisert av alle med progressive idéer om menneskerettigheter. Fordi de har tatt dette steget, sier Waters blant annet i intervjuet.


LES OGSÅ: Saksøker festivalarrangør etter dødsfall.

Pink Floyd-bassisten og låtskriveren avfeier Yorkes sammenligninger med USA siden «amerikanske borgere ikke har oppfordret internasjonale artister om å holde seg unna landet fordi de er okkupert».

ANNONCE