Nyhet

Arrangerer veldedighetskonsert i gjenåpnet Manchester Arena

GAFFA.no - alt om musikk.

Noel Gallagher og bandet High Flying Birds topper artistlisten når Manchester-arenaen 9. september gjenåpner etter terrorangrepet i mai.

Lokale artister som Blossoms, The Courteeners samt Rick Astley vil også stå på scenen under veldedighetskonserten. Alle inntekter går til Manchester Memorial Fund – og et fremtidig minnesmerke over ofrene.

Dette blir den første konserten siden Ariana Grandes opptreden 22. mai, der 22 mennesker ble drept og 250 skadd da en bombe gikk i luften mens publikummerne var på vei ut.


Billettsalget starter torsdag.

— Det er helt passende at gjenåpningsarrangementet blir til inntekt for et minnesmerke. Planer for form og plassering av et permanent minne vil bli bestemt i samarbeid med ofrenes familier og andre som ble rammet av angrepet, sier Sue Murphy i Manchester City Council til Manchester Evening News.

LES OGSÅ: Glemte trommis på turné.


— Hendelsene i mai vil aldri bli glemt, men de vil ikke stoppe oss – eller musikkfansen i Manchester – fra å samles for å glede seg over livemusikk, sier arenasjef James Allen til avisen.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Noel Gallagher har i intervjuer fortalt hvor sterkt Manchester-angrepet har gått inn på ham. Oasis-låten Don't Look Back In Anger fra 1996 er også blitt signatursangen for Manchester i tiden etter terrorangrepet.

LES OGSÅ: Green Day med ny musikkvideo.

Han opptrådte imidlertid ikke på minnekonserten «One Love» i Manchester i juni, og fikk så ørene flagret for det av broren Liam. Men ifølge The Sun fremkom det senere at Noel aldri ble spurt.


(©NTB)

ANNONCE