Nyhet

Michael Jackson-låtskriver Rod Temperton er død

Den britiske låtskriveren, produsenten og musikeren skrev tittelsporet på verdens mest solgte albumutgivelse.

Den legendariske låtskriveren, plateprodusenten og musikeren Rodney Lynn ”Rod” Temperton har gått bort i en alder av 68 år som følge av et kortvarig kreftsykdomsforløp, skriver Music Business Worldwide.

Som låtskriver er Temperton mest kjent for å ha skrevet tittelmelodien til Michael Jackson-albumet Thriller fra 1982, som til dags dato er det mestselgende albumet noensinne med mer enn 104 millioner solgte eksemplarer globalt. Den engelske låtskriveren har ellers vært involvert i en rekke av Jacksons øvrige hits som Off The Wall og Rock With You (1979), Baby Be Mine, som også er å finne på Thriller, samt George Bensons Give Me The Night (1980).

Rod Temperton startet sin karriere som et av medlemmene i funk/disco-gruppen Heatwave før han begynte å samarbeide med noen av musikkhistoriens største navn, heriblant The Brothers Johnson, Michael McDonald, Aretha Franklin, i tillegg til Michael Jackson og George Benson. I 1986 ble han niminert til en Oscar for låta Miss Celie's Blues, som han var med å skrive, fra soundtracket til Steven Spielbergs film The Color Purple.

ANNONCE