Nyhet

Lily Allen i hardt vær etter å ha unnskyldt seg overfor en flyktning på vegne av England

Artisten har brukt mye tid på forsvare seg gjennom Twitter de siste 24 timene.

Lily Allen har nylig havnet i hardt vært i hjemlandet England etter at hun på BBC unnskylde på hele Englands vegne da hun sammen med vertinnen for Victoria Derbyshire Show besøkte en flyktningleir i den franske havnebyen Calais.

I innslaget intervjuer artisten en 13 år gammel flyktning fra Afghanistan som forklarer hvordan Taliban har forsøkt å drepe ham og at han nå har flyktet og forsøker å komme inn i England hvor han har familie. Etter å ha beskrevet hvor lang behandlingstid det er på søknaden hans bryter Allen ut i gråt og unnskylder overfor gutten på hele landets vegne.

— På tre punkter har vi (England, red.anm.) satt deg i fare. Vi har bombet ditt land, plassert deg i hendene på Taliban og nå setter vi ditt liv på spill i et forsøk på å komme inn i vårt land. Jeg unnskylder på vegne av mitt land for alt vi har utsatt deg for, sier Allen i innslaget.


Du kan se videoen fra BBC i bunnen av artikkelen.

Denne bemerkningen har satt sinnene i kok, og Allen har nok brukt mesteparten av de siste 24 timene på å forsvare seg via Twitter. Det har vært mye aktivitet etter at innslaget ble sendt. En bruker mener at hun ikke kan uttale seg på vegne av hele nasjonen, og særlig ikke i hans navn. Her svarer Allen med kommentaren: "Dine barnebarn vil unnskylde for deg og ditt hat i mange år fremover. Akkurat som tyskerne gjør for nazistene."

Andre tar Allens side, som eksempelet under viser:

Her kan du se innslaget på BBC:


ANNONCE