Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Great News, Bendik og Sekuoia er blant ukens sterkeste live-anbefalinger fra GAFFA-redaksjonen.

Oktober er over oss, den gode høstiden med brune blader som faller til bakken og en passende årstid for mange norske artister.

Denne uka kan man blant annet oppleve sterke norske navn som Great News (bildet), Bendik og Kristian Kristensen på norske scener i tillegg til et fint innslag dansk elektronika og amerikansk undergrunn-hiphop.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten kan disse sendes til [email protected]


Sage Francis: BrukBar / Blæst, Trondheim 4. oktober

Den amerikanske rapperen har vært et stabilt navn på hiphop-scenen siden utgivelsen av debutalbumet Personal Journals i 2002. Til nå har han sluppet fem kritikerroste album, hvor av det siste var Copper Gone som ble sluppet i 2015 på hans egen label; Strange Famous Records, som han grunnla i 1996.

Ved siden av samarbeid med punkbandet Bad Religion(!) er Sage Francis også kjent for et musikalsk uttrykk som er en slags videreføring av hans fortid med spoken word og poetry slam.


Sage Francis spiller også på Revolver i Oslo 5. oktober.

Sekuoia: Landmark, Bergen 6. oktober


I fjor imponerte danske Patrick Alexander Bech-Madsen, under artistnavnet Sekuoia, da han spilte på by:Larm - og med debutalbumet Flac ute, som ble anmeldt til fem stjerner her i GAFFA under overskriften "nyvunnen dubstep og organisk klubbmusikk", er det nok å glede seg til når han inntar Landmark i Bergen denne kvelden.

Dans og vugg til Sekuoias forføreriske toner og rytmer. Du vil ikke angre!

Sekuoia spiller også på John Dee i Oslo 7. oktober.

Great News: Hulen, Bergen 7. oktober


Great News er et av bandene som ble en snakkis lenge før de hadde sin første konsert. Da de hadde overstått sine første spillejobber på Landmark og USF Verftet under Den Elleville Festen, ble det også tydelig at de var vel verdt den hypen de hadde fått så langt. Vår anmelder ga dem full pott med seks av seks stjerner for konserten på Verftet i hjembyen Bergen, og det er ikke usannsynlig at bandet vil levere også denne kvelden på intime Hulen.


Trioen spiller melodiøs og rockete daze-pop som er lett å like. Hør bare på singelen Secrets.

Bendik: Samfundet, Trondheim 7. oktober


En av GAFFA-lesernes aller største norske favoritter er nok Bendik, og da det forrige måned ble annonsert at hun skulle legge ut på turné denne høsten var det mange lesere som ga tommelen opp på Facebook-siden vår.

— Det har vært en fantastisk festivalsommer, hvor vi har spilt i dagslys, mørke, stekende sol og høljende regn. Nå gleder vi oss til å invitere til konsert i det høstmørket omslutter oss, det kommer til å bli helt magisk, uttalte Silje Halstensen i en kommentar da turnéen ble annonsert.

Alle turnédatoene til Bendik finner du her.

Kristian Kristensen: Rockefeller, Oslo 8. oktober


Han har en av landets beste stemmer og har imponert i både The Voice og i Urørt hvor han i 2015 vant finalen i Trondheim. Når han så inntar et så godt som utsolgt Rockefeller til helgen er det med en riktig så lovende ny singel i bagasjen (Varm) - og det blir garantert også et varmt møte med fansen i hovedstaden.


Hør Varm her:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE