Nyhet

Følg Murs' forsøk på å sette ny Guinness-rekord for verdens lengste rap

Skal rappe i 26 timer sammenhengende.

Los Angeles-rapperen Murs (bildet) vil forsøke å slå verdensrekorden for lengste sammenhengende rap på i alt 26 timer.

Murs vil rappe en blanding av eget materiale og hiphop-klassikere i løpet av de 26 timene som også inneholder to timers periodiske pauser. Maratonet ved navn #BarsForDays vil slutte torsdag 13. oktober klokken 20 norsk tid.

Rapperen forteller Rolling Stone at idéen kom fra den for rapperen bekymringsfulle kommentaren fra en yngre kollega, Lil' Yachty, som i et radioprogram sa at han ikke kunne nevne fem låter med Tupac eller Biggie Smalls. Lil' Yachtys tilståelse om å ikke kjenne noen eldre låter ga Murs idéen til å slå verdensrekorden i verdens lengste rap.

— Det å slå denne rekorden hander mer om å hylle musikken som jeg vokste opp med og bruken av denne plattformen vil muligens eksponere noen yngre eller uvitende om klassikerene, sier Murs og tilføyer:

— Jeg ser hvor Yachty kommer fra, særlig med den manglende respekten han har blitt vist fra old school- og undergrunnfans. Men når alt kommer til alt er hip-hop rotfestet i afrikansk kultur og en muntlig tradisjon. Og den eneste måte det essensielle i kulturen kan bevares er gjennom å la den gå i arv generasjon etter generasjon.

Om selve begivenheten erkjenner Murs at det blir en utfordring. Men han er likevel ved godt mot.

— Jeg elsker å rappe bare litt mer enn jeg elsker videospill. Og det å kombinere mine egne komposisjoner med sanger jeg elsker fra andre artister bør holde meg skjerpet. Hvis ikke blir det mye kaffe, sier han til Rolling Stone.

Du kan følge livestreamingen av Murs' maraton-rap her:

ANNONCE