Nyhet

Demoartistene til Trondheim Calling offentliggjort i dag

15 nye artister og band bookerne bak bransjefestivalen mener vil stå for lyden av 2017.

Trondheim Calling har gjennom årene vokst til å bli en av Norges største showcasefestivaler og musikkonferanser. Festivalen som trakk over 6.000 gjester i år, har som målsetning å presentere og diskutere ny norsk musikk,og da festivalen i forrige måned annonserte de første 10 artistene til 2017-programmet var det mange kjente navn å finne på listen.

I dag er det også klart for 15 nye artister og band bookerne mener vil være med å prege musikk-Norge i 2017. Årets demoartister er nemlig bekreftet.

— Tidligere år har artister som Highasakite, Rytmeklubben, Bendik, Broen, Mats Wawa og Panda Panda fått stort utbytte av å spille som demoartist på et tidlig stadie i karrieren. Det var rekordhøyt nivå blant årets søkere, og mange artister som skilte seg ut med veldig friskt låtmateriale i følge juryen. Det er tydelig en ny ung generasjon musikere på vei i regionen, skriver arrangørene i en pressemelding.

Årets demoartister på Trondheim Calling er Amanda Tenfjord (bildet), As He Said, Cashmere Factory, Emilie Storaas, Emma & The Diamond Hearts, Gourm£t, Haunted Mansions, Heave Blood & Die, Herman Wildhagen, Jo Sverre, Kommunalt Svømmeanlegg, Polygenic, Pom Poko, Toy Savoy og Wonder The Boy.

18. november blir det også muligheter for å få en sniklytt på demoartistene når de opptrer på tre scener på Samfundet i Trondheim. Denne konsertkvelden erstatter tre planlagte demokvelder på konkursrammede BrukBar / Blæst.

Fra tidligere av er det kjent at Trondheim Calling i 2017 utvider både i tid og rom. Det blir fullt konsert- og konferanseprogram allerede fra torsdag 2. februar til lørdag 4. februar. Og i tillegg til de eksisterende scenene på Solsiden og Brattøra skal Trondheims største vinterhage lages inne på Olavshallen.

Billettsalget til festivalen er allerede godt i gang.

ANNONCE