Nyhet

Annonserer live-comeback i 2017

Phil Collins er tilbake med konsertrekke i England, Frankrike og Tyskland. Står Norge også for tur?

Phil Collins har nettopp bekreftet at 2017 blir året han igjen spiller konserter etter nesten 10 år borte fra scenen. Hans kommende turné heter selvironisk nok "Not Dead Yet Live" og kommer til å by på blant annet fem konserter i Londons Royal Albert Hall i juni, samt avstikkere til Accords Hotel Arena i Paris og Laxness Arena i Köln.

Sist Phil Collins spilte en konsert var under en kort gjenforeningsturné med Genesis i 2007. Som soloartist har verdensstjernen ikke holdt konserter siden 2002, hovedsakelig på grunn av skader i ryggen og armene.

I forbindelse med offentliggjøringen av den kommende turnéen sa Phil Collins, ifølge NME, under en pressekonferanse:

— Jeg vile gjøre disse konsertene og så ta meg en lur. Jeg er old school nå. En gang i tiden var det med å turnere litt som å gå i krigen for meg. Det fortsatte så lenge at jeg ikke visste når jeg ville komme tilbake igjen, men nå vil jeg gjøre det hele på kun tre uker.

Åpen for samarbeid

Phil Collins vil ikke være fysisk i stand til å spille trommer under konsertrekken. Han vil synge, mens trommerne vil trakteres av hans 15 år gamle sønn Nicholas.

Collins tilføyde også at han var interessert i å samarbeide med en ny generasjon av beundrere, som Adele, Pharrell, Kanye West og Beyoncé.

— Min datter Lily skaffet meg Pharrells nye låt, men jeg visste ikke hva jeg skulle si. Skulle jeg bare ringe og si "hei, jeg elsker din musikk"? Jeg er interessert i et samarbeid, men det skal være et ordentlig samarbeid. Jeg vil ikke bare være pynt på noen andre sin kake.

På turné for sønnenes skyld

Phil Collins annonserte allerede i oktober 2015 at han ønsket å spille konserter igjen. Den gang fortalte han hvordan det trakk ut at sønnene Nicholas og Matthew på 14 og 10 gerne ville opleve deres far spille en konsert.

— De brukte jo bleier sist jeg spilte live. De elsker min musikk, og jeg hadde elsket å ta dem med på turné.  

Siden den annonseringen har Phil Collins kun opptrådt under en håndfull veldedighetskonserter. Hans siste album med nye låter var Testify, som ble utgitt i 2002. Allerede den gang erklærte han at han ville trekke seg tilbake etter den påfølgende turnéen med navnet "My First Farewell Tour". Hans siste album er cover-albumet Going Back fra 2010 bestående av Motown- og soulklassikere.

Hvilke låter Phil Collins spiller på den kommende turnéen i juni er fortsatt uvisst, men det er nok en stor sjanse for at publikum får høre denne hiten fra 1989.

ANNONCE