Nyhet

Me And The Julios tar pulsen på norsk festkultur i ny låt

Hør 'Norsk På Fest' her!

Me And The Julios (bildet) har gjort seg bemerket med norske tekster og herlig indie-sound den siste tiden med to EP-utgivelser og en rekke singler bak seg.

Samtidig har den unge gruppen blitt spilt over 300.000 ganger bare på Spotify.

Når Me And The Julios denne uken slipper en ny singel, Norsk På Fest, er det en humoristisk, men også alvorspreget låt med fokus på den norske festkulturen - og spesielt paradokset med hvordan vi oppfører oss på fest fremfor i hverdagen - som står på agendaen.

Her kommer noen ord fra vokalist og tekstforfatter Sigurd Hollen Elgenes om låta.

“Unge norske mennesker, og kanskje mest av alt "Oslofolk", er rare på fest.

Folk drar på fest i et forsøk på å være konstruerte/perfekte/estetiske/ryddige/heftige versjoner av seg selv, og for å forme et glansbilde som andre kan legge merke til.

Paradokset er at de fleste er like opptatt med sitt eget glansbilde, så det ingen som bryr seg om hvor fet du virker, utenom deg selv.

Fester er stedet hvor man føler at "jeg-et" skal ut på catwalk, når det egentlig ikke er noen catwalk overhodet. Alle surrer rundt som sauer, fanget i sine egne hoder. Det er deg selv og de andre. Det er folka du hater å være usikker på, men elsker å bli likt av.

Hvem sitter egentlig på definisjonsmakten? Festen er stedet hvor ens eget selvbilde og usikkerheter settes på prøve. På fredagskvelden tør vi å prøve oss frem overfor hverandre, når vi resten av uka ikke tør å se noen i øya på bussen.

Det er til jo ganske komisk, og det er dette paradokset låta handler om.”

Hør Norsk På Fest her:

ANNONCE