Nyhet

Progrock-veteranen Greg Lake er død

Frontfiguren i den innflytelsesrike engelske gruppa Emerson, Lake & Palmer tapte kampen mot kreften.

Greg Lake, som var sanger i den innflytelsesrike engelske gruppa Emerson, Lake & Palmer og et tidlig medlem i King Crimson, er død. Lake døde av kreft og ble 69 år gammel, det skriver hans manager Stewart Young på Facebook.

Se meldingen fra manageren her her:

Lake var en av de toneangivende sangerne innenfor den progressive rocken som kom mot slutten av 60-tallet med band som Genesis, Jethro Tull og King Crimson som noen av spydspissene. Progrocken var kjennetegnet ved lange symfoniske passasjer, stor kompleksitet og teknisk dyktige musikere.

Han var sanger og bassist på de to første albumene til King Crimson, In The Court Of The Crimson King (1969) og In The Wake Of Poseidon (1971). Etterpå ble han med i progrock-supergruppen Emerson, Lake & Palmer, som var aktive og svært populære mellom 1970 og 1979. Gruppen gjorde comeback i perioden 1991 - 1998 og dro også på turné i 2010. Deres siste album kom dog i 1994.

I mars begikk Keith Emerson, Emerson, Lake & Palmers dyktige keyboardist, selvmord 71 år gammel. Trommeslager Carl Palmer er dermed den siste gjenlevende fra gruppen.

Greg Lake ga i tillegg ut to album med den avdøde sangeren og gitaristen Gary More i henholdsvis 1981 og 1983, samt et album med Geoff Downes, kjent fra blant andre Yes, i 2015.

En av hans største solohits var julesangen I Believe In Father Christmas fra 1975. Hør den her:

ANNONCE