Nyhet

Garage risikerer å måtte stenge dørene etter jul

Den legendariske rockeklubben i Bergen har mottatt en begjæring om utkastelse.

Den legendariske rockeklubben Garage i Bergen har mottatt en begjæring om utkastelse, og de risikerer nå å måtte stenge dørene etter jul. Det var Bergens Tidende som først meldte om saken (artikkelen krever innlogging).

Begjæringen om utkastelse kommer etter at utestedet i høst har hatt problemer med å betale regningene sine.

— I verste fall må vi stenge dørene etter nyttår, men vi er i dialog med huseier og føler at begge parter ønsker å finne en løsning, sier daglig leder Henning Christensen til BT.

I over 25 år har Garage huset norske og internasjonale band og artister i Christies gate i Bergen. De har arrangert en rekke minneverdige konserter gjennom årene. Blant annet har de booket en del store artister tidlig til Norge. Muse, Coldplay, The Libertines og Neutral Milk Hotel er bare noen av bandene som har spilt i kjelleren.

GAFFA var senest på Garage i helgen og fotograferte MK's Marvellous Medicine (bildet). Se bilder fra konserten her.

Bergen kommune stoppet i sommer kulturskjenkingen, som har gitt utestedet tillatelse til å skjenke alkohol i en halvtime ekstra, og det har ifølge huseier ført til økonomiske problemer.

— 2015 var et dårlig år for hele bransjen. Vi havnet litt bakpå. Når vi i tillegg mistet kulturhalvtimen, klarte vi ikke å betale alle regningene som forfalt. Det bygget seg opp gjeld, blant annet husleie, forteller han.

Christensen har i høst forhandlet om leiekontrakten med huseier Cao Kan, som går ut ved nyttår. For halvannen uke siden kom begjæringen om utkastelse. Garage skal blant annet ha fått låne penger av Frank Nes og Bergen Live, slik at de fikk betalt husleie ut 2016.

Vi heier selvfølgelig på Garage og håper at de kan fortsette.

ANNONCE