Nyhet

11 essensielle album du må høre i desember

Disse albumene bør du ifølge GAFFA-redaksjonen sjekke ut denne måneden.

Da var plutselig desember her! Selv om det, som vanlig, ikke skjer altfor mye på albumutgivelsesfronten i årets siste måned, blir det sluppet noen album – og det er flere vi gleder oss ekstra mye til. 

Så mens vi teller ned til julaften, kjøper julegaver og baker alle julekakene, gleder vi oss over disse kommende utgivelsene:

Hilma Nikolaisen – Puzzler – 2. desember


Hilma Nikolaisen har holdt på som soloartist en liten stund nå, med et par singelslipp og en del konsertopptredener. Det har vært knyttet høye forventninger til henne, spesielt siden hun er kjent som bassisten i Serena-Maneesh, som må sies å være Norges fremste og mest innflytelsesrike støypopband.

Puzzler blir hennes debutalbum, og det er spilt inn sammen med Mads Johansen på Folkets Hus Lilleaker og med Emil Nikolaisen i Malabar studio i Oslo. Hun har produsert albumet selv.

Albumet blir Fysisk Formats 100. utgivelse.


Hør singelen Word her:

Peter Doherty – Hamburg Demonstrations – 2. desember


The Libertines Pete Doherty sitt nye studioalbum har fått tittelen Hamburg Demonstrations og er produsert, spilt inn og mikset av Johann Scheerer (Faust/Bosnian Rainbows/Gallon Drunk) i Cloud Hill Recordings i – ja, nettopp – Hamburg.

Ifølge en pressemelding fra plateselskapet har Peter alltid ønsket å spille inn i Hamburg, først og fremst siden det var i denne byen The Beatles utviklet seg som konsertartister tidlig på 60-tallet. Da han fikk høre om Cloud Hill Recordings, bestemte han seg for å dukke opp uannonsert, og han ble så forelsket i studioet at han ble der i hele seks måneder.

Albumet inneholder blant annet en nyinnspilling av Amy Winehouse-hyllesten Flags Of The Old Regime (nå med den nye tittelen Flags From The Old Regime) og Hell To Pay At The Gates Of Heaven, som ble skrevet etter terrorangrepene mot Paris i fjor høst.


Hør den første singelen, I Don’t Love Anyone (But You’re Not Just Anyone), her:

Jean-Michel Jarre – Oxygene 3 – 2. desember


Franskmannen, som regnes som en foregangsmann innen elektronika-sjangeren, slo gjennom med albumet Oxygène i 1976. Siden den gang har han hatt en sentral rolle i musikkverden med sin nytenkende måte å lage elektronisk musikk på.

Nå er franskmannen klar for å fullføre den 40-årige Oxygene-trilogien med Oxygene 3, som dessuten blir hans andre album dette året (i mai slapp han Electronica 2: The Heart Of Noise, som mottok tre stjerner her i GAFFA).

Debuten var en kommersiell suksess og blir ofte sett på som et av tidenes mest innflytelsesrike ambient-elektroniske album. Den andre delen av trilogien ble sluppet tjue år etter debuten, i 1997 (burde han ikke da egentlig ventet til neste år med å slippe dette albumet…?). 

Telefon Tel Aviv – Fahrenheit Fair Enough 2. desember


Fahrenheit Fair Enough er en reutgivelse av debutalbumet til Telefon Tel Aviv og er det første albumet som blir gitt ut etter at duoen ble til et soloprosjekt etter Charles Cooper sitt tragiske dødsfall i 2009.


Utgivelsen er et dobbeltalbum, hvor den første platen er en reutgivelse, mens den andre platen består av arkivmateriale og alternative versjoner av tidligere Telefon Tel Aviv-låter.

Etter å ha vært med i liveversjonene av Puscifer og Nine Inch Nails, er Joshua Eustis tilbake i de mer harmoniske ambient- og EDM-landskapene Telefon Tel Aviv er kjent for. Han jobber for tiden med nytt materiale, og mens vi venter på det, kan vi kose oss med dette dobbeltalbumet, med nostalgiske tilbakeblikk og kuriositeter.

Hør tittelsporet her:

Childish Gambino – Awaken, My Love – 2. desember


Donald Glovers tredje album som Childish Gambino (bildet) følger opp 2013-utgivelsen Because the Internet og debutalbumet Camp som ble sluppet to år før det.


Det kommende albumet blir sannsynligvis Glovers siste musikalske krumspring før han kaster seg inn i rollen som Lando Calrissian i Star Wars-filmen om Han Solo i 2018.

Hør den første singelen, Me And Your Mama, her:


The Rolling Stones – Blue & Lonesome – 2. desember

The Rolling Stones sitt nye album, Blue & Lonesome, har det tatt fem tiår å lage, men bare tre dager å spille inn. Deres første fullengder på over ti år ble spilt inn i British Grove Studios i London i desember i fjor.

Det tar ifølge en pressemelding med bandet tilbake til røttene deres og viser deres lidenskap for blues, som alltid har vært i hjertet og sjelen til The Rolling Stones. Albumet består utelukkende av coverlåter av gammel blues.


Hør Hate To See You Go, som er å finne på det kommende albumet, her:

 

Sibiir – Sibiir – 9. desember


Oslo-bandet Sibiir har allerede rykte på seg som et verdt-å-se-liveband, etter blant annet å ha spilt en rekke konserter det siste året, som under Trondheim Calling i februar og på Øyafestivalen i sommer.

Nå er de endelig klare med debutalbumet sitt. Det er spilt inn i Caliban studio sammen med produsent Andreas Westhagen.

Bandet består av medlemmer fra band som Sigh & Explode og Jack Dalton, og de omtaler musikken sin som ”post metallic blackened hardcore”.


Hør Beat Them To Death fra det kommende albumet her:

Neil Young - Peace Trail – 9. desember


Neil Youngs kommende album, Peace Trail, er ti låter langt og ble spilt inn på Rick Rubins's Shangri La Studios med ham selv og John Hanlon som produsenter.

Det blir amerikanerens 37. (!) studioalbum, og i motsetning til de seneste albumene, har han denne gangen ikke spilt det inn med Promise of the Real, men med sessions-musikerne Jim Keltner og Paul Bushnell. Det blir beskrevet som ”hovedsakelig akustisk” i presseskrivet, selv om det også inneholder auto-tuned Neil Young-vokal.

Hør låten Indian Givers her:

John Cale – Fragments Of A Rainy Season – 9. desember 


The Velvet Underground-legenden John Cales Fragments Of A Rainy Season fra 1992 blir nå reutgitt. Innspillingene er fra ulike steder under turneen han var på i 1992, og de består av både originale låter og covere.


Reutgivelsen inneholder blant annet Cales tolkning av Leonard Cohens ikoniske Hallelujah.

Hør den her:


LP – Lost On You – 9. desember

Den amerikanske sangeren og låtskriveren Laura Pergolizzi, bedre kjent som LP, har skrevet låter for blant andre Rihanna, Cher og Christina Aguilera. Hun har også sluppet musikk selv helt siden 2001, men det er først den siste tiden at hun har fått internasjonal oppmerksomhet for musikken sin.

Den Los Angeles-baserte artistens siste singel, som også er tittelsporet på det kommende albumet, har for eksempel toppet listene flere steder i Europa.


Hør Lost On You her:

Karpe Diem – Heisann Montebello – 16. desember


Det er nå over et år siden Karpe Diem lanserte Heisann Montebello-prosjektet, og i midten av desember slipper de alle låtene de har sluppet det siste året, samlet, i en vinylutgivelse (syvtommer) i en Montebello-boks. Med boksene følger også en julehilsen fra Chirag og Magdi.

Utgivelsen inneholder alle de syv låtene de har sluppet som del av prosjektet og inkluderer blant annet Hvite menn som pusher 50, Lett å være rebell i kjellerleilgheten din og Attitudeproblem.

Hør sistnevnte her:

Noen vi har glemt? Hvilke album gleder DU deg mest til å høre i desember? Legg igjen en kommentar under artikkelen eller kommenter på vår Facebook-side.

ANNONCE