Nyhet

Rettslig nederlag for Kesha i New York

Domstolen forkastet nesten alle anklagene mot produsenten Dr. Luke.

Den amerikanske høyesterettsdommeren Shirley Kornreich har forkastet syv av åtte anklager mot Dr. Luke, skriver Hollywood Reporter.

Striden mellom den amerikanske sangeren Kesha (bildet) og produsenten hennes Dr. Luke har pågått lenge, og omhandler blant annet voldtektsanklager og platekontraktsstrid. Den amerikanske artisten er bundet til å lage åtte album sammen med produsenten som ifølge anmeldelsen har voldtatt henne flere ganger over en tiårsperiode.

Ikke hatkriminalitet


Rettspapirene som Hollywood Reporter har fått tilgang på viser at noen av anklagene har falt på grunn av manglende domsmyndighet og at flere av punktene er vanskelige å bevise. Anklagen om at voldtekten var en hatkriminalitet, med utgangspunkt i det Kesha mener er et negativt kvinnesyn fra produsenten sin side, falt også bort.

— Alle voldtekter er ikke kjønns-motivert hat-kriminalitet, skriver dommeren i rettspapirene.

Også anklagene om emosjonell skade gjennom 10-årsperioden partene samarbeidet falt bort på grunn av manglende bevisgrunnlag.


Ikke over enda

Selv om det per nå ikke ser ut som om artisten heller får løsrive seg fra kontrakten med hennes tidligere produsent, så er nok ikke dette siste omgang i rettsalen. Mye av anklagene falt bort nettopp fordi høyesteretten i New York ikke hadde myndighet til å dømme angående hendelser som har skjedd i California. Rettstvisten mellom de to partene på vestkysten har vært i stillstand lenge, men kan nå få en ny omgang.

ANNONCE