Nyhet

Grimes: Mannlige produsenter har prøvd å presse meg til sex

Den canadiske artisten snakker ut i nytt intervju.

Flere og flere kvinnelige artister har uttalt seg om sexpress innenfor musikkindustrien i kjølvannet av den pågående saken mellom artisten Kesha og hennes produsent Dr. Luke.

Under et fersk intervju med Rolling Stone ble den canadiske artisten Claire Boucher, mest kjent under artistnavnet Grimes, spurt om saken.

— Jeg vet ikke nok om den situasjonen, det virker veldig komplisert, sa Boucher, og fortsatte: "Men jeg vil si at det har vært flere situasjoner hvor mannlige produsenter har sagt til meg 'Vi gjør ikke ferdig denne låten om ikke du blir med meg på hotellrommet.' Om jeg hadde vært yngre eller i en økonomisk desperat situasjon hadde jeg kanskje gjort det. Jeg tror ikke det er få kvinnelige produsenter fordi kvinner ikke er interesserte. Det er vanskelig for kvinner å slippe til. Det er et ganske fiendtlig miljø."


Grimes slapp i fjor albumet Art Angels som havnet på 33. plass da GAFFA-redaksjonen skulle kåret fjorårets beste album.

I februar spilte hun på Rockefeller i Oslo og konserten ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA. Like etter konserten i Oslo ble det også offentliggjort at hun skal spille på Slottsfjell i Tønsberg denne sommeren.


ANNONCE