Nyhet

Popcorn Time for musikk?

Helt gratis, fri for lydreklame og med nærmest uendelige mengder musikk. Kan strømmetjenesten Aurous erstatte Spotify?

Det er ikke til å legge skjul på at Popcorn Time er en av filmindustriens største fiender. Kort fortalt fungerer den populære tjenesten ved at den finner og laster ned torrents for deg slik at du kan se medieinnholdet du selv ønsker - uten å betale en krone.

Popcorn Time er en fantastisk medieressurs, men det følger med et stort minus i margen. De som har laget filmene og seriene du konsumerer mottar nemlig ikke et eneste øre.

I lengre tid er det mange som har ytret et ønske om en tilsvarende versjon for musikk. Nå har de blitt hørt. En ny strømmetjeneste treffer snart markedet, og lenge før slippet har mange fundert: Kan tjenesten erstatte større strømmeleverandører som for eksempel Spotify?


Mannen bak appen Aurous, Andrew Sampson, mener at dette for all del er mulig. Han har laget en musikkplattform som utseendemessig likner svært mye på den svenske musikkgiganten. Forskjellen er at den tilbyr gratis musikk uten lydreklame. I likhet med Popcorn Time søker man opp hva man ønsker å lytte til. Deretter finner Aurous musikkfilen via BitTorrent og laster den ned for deg.

— Vi mener at piratkopiering er et tilgangsproblem, ikke et økonomisk problem, sier Sampson til TorrentFreak.com.

Han mener at det er for mange artister som velger å holde tilbake musikken sin fra strømmetjenester. Dette er dermed uheldig for musikkelskerne. Han vil at all musikk – fra alle artister – skal være tilgjengelig. Siden musikerne ikke tjener på tjenesten, åpner han opp for at brukerne selv kan velge å vise takknemlighet.


— Vi kommer til å støtte artistene ved å lenke til iTunes, Amazon og Google Music. Slik kan brukerne av Aurous enkelt kjøpe låtene for å vise støtte, og samtidig fortsette å bruke klienten vår, forteller han.

Aurous vil være helt gratis å ta i bruk. Fra tid til annen kan man derimot oppleve å se banner-reklame eller sponset materiale. Dette vil ifølge Sampson aldri forstyrre låtavspillingen din da du aldri vil høre lydbasert reklame. Dersom brukerne vil, kan de betale en gitt sum i måneden for å bli kvitt dette.

Det blir spennende å se om den piratbaserte strømmetjenesten vil kunne utkonkurrere Spotify, men det virker heller tvilsomt. Skal man først betale en strømmeleverandør for å bli kvitt reklamen, vil man ikke heller da betale for en tjeneste som kompenserer artistene?


Aurous vil bli tilgjengelig for Windows, Mac, Linux, Android og IOS. Foreløpig slippdato av alfa-versjonen er 10. oktober.

ANNONCE