Nyhet

Paven gir ut guddommelig rockealbum

Men det skal ikke bli for kirkelig.

På fredag slapp Pave Frans' første singel Wake up! Go! Go! Forward! fra sitt kommende album Wake Up.

Her kan man lytte til et opptak av pavens tale til et sør-koreansk publikum på engelsk fra i fjor, akkompagnert av blåsere og elementer fra progressiv rock. Resten av låtene på platen som utgis 27. november vil være av samme kaliber og består av taler på italiensk, spansk, portugisisk og engelsk, samt gregorianske kor.

Selv om det sannsynligvis blir lite sex, drugs and rock'n'roll, skal det ikke låte for kirkelig. Tekstene vil forøvrig ta opp problematiske tema som fred, verdighet, miljø og oppfordringer til å hjelpe dem i nød.

Vatikanet har godkjent Pavens musikalske utgivelse som er laget i samarbeid med Belive Digital. 

Det er ikke første gang en pave har utgitt album. Produsenten Don Giulio Neroni som står bak Pave Frans' debutplate har tidligere produsert for de to forgående pavene, Bendikt og Johannes Paul, dog holdt de seg innenfor konservative rammer og klassisk musikk.

Prog-rock-musikeren og komponisten Tony Pagliuca står bak de fleste av Wake Up-sangene, og som tok utfordringen om å jobbe med Paven med entusiasme:

– Å putte musikken min i tjeneste av ordene og stemmen til Pave Frans har vært en fantastisk opplevelse og interessant kunstnerisk utfordring, sa han til Rolling Stone.

Her kan du høre singelen som vil ta deg til himmels:

https://soundcloud.com/believedigitalitaly/wake-up-go-go-forward

ANNONCE