Nyhet

Hør ny singel fra den norske nykommeren Manta Ray

Med sin svevende elektronika og slående visuelle effekter er dette en artist å holde øye med.

Elektronikascenen i Norge har blomstret de siste årene. En av scenens nykommere er Oslo-baserte Manta Ray. Han er aktuell med singelen Maelstrom, som skiller seg ut med sin svevende elektronika og tilhørende slående musikkvideo. Tanken bak låten er at det skal være vakkert fra både dybde til overflate, og fra lys til mørke.

Det er samarbeidet mellom musikken og det visuelle som er kjernen til musikkprosjektet. Jakob Rypdal, mannen bak Manta Ray, forteller at videoen ikke skal overdøve musikken. Den skal heller opptre som et sted å hvile øynene sine på mens man lytter og utforsker lydbildet.

Maelstrom kan oversettes til tidevannsstrøm på godt norsk. Det er nettopp dette som er inspirasjonen, nemlig kraftige virvelbevegelser skapt av store vannmasser i trange sund.

Videoen demonstrerer hvor kraftig vann kan være, samtidig som det også kan fremstå som helt rolig. Det er noe jeg har vært fascinert av siden jeg var liten. Dette kan kanskje anses som mitt kjærlighetsbrev til vann. Videoen er fullstendig hjemmelaget - jeg tok et glass vann og filmet det jeg hadde tilgjengelig i kjøkkenskapet og i gjørmedammen utenfor, forteller Rypdal.

Under kan se den hypnotiserende vakre musikkvideoen til Maelstrom av Manta Ray.

ANNONCE