Nyhet

Etter helvetet - nå krever fansen Keshas frihet

Superstjernen beskylder sin produsent for grusomheter.

Musikkbransjen kan være både god og vakker, men også full av vanskeligheter.

Artisten Kesha (bildet) har på det aller verste fått erfare den kommersielle musikkens bakside. For du lurer kanskje på hvor hun har vært de siste tre-fire årene? Vi har ikke akkurat hørt mye fra Tik Tok-sangerinnen.

Det noe enkle svaret lyder: Kesha er fanget i en kontraktsfelle som har utviklet seg til noe helt forferdelig.


Alt har sitt utsrping i at Kesha Rose Sebert ved sitt gjennombrudd skrev under på en bindende kontrakt med produsenten Dr Luke, hvilket innebar at de skulle gjøre minst åtte skiver sammen.

Når Kesha de siste årene har vært borte fra rampelyset har dette fra plateselskapet og PR-byrået blitt forklart med "skrivesperre" og "turbulens". Det har blitt sagt at sangerinnen ikke fikk de kreative kortene til å stemme, av ulike årsaker. Ulike årsaker som kan knyttes til produsenten, viser det seg nå.

Folk i hennes omkrets begynte å ane uråd da Kesha i januar 2014 ble lagt inn på rehabilitering for spiseforstyrrelser. Da hevdet Keshas mor at Dr Luke blant annet skal ha kalt artisten for "et jævla kjøleskap".


I oktober da Kesha prøvde å bli fri fra sin kontrakt, ramlet resten av hemmelighetene ut av skapet. Her kom sangerinnen med en rekke anklager mot produsenten. Hun skriver blant annet at han skal ha dopet henne ned og voldtatt henne da hun var 18 - og at Luke siden aldri sluttet. Dr Luke selv avfeier beskyldningene. Hendelsesforløpet og hele tidslinjen kan leses videre om her. De siste dagene har det igjen blitt aktualisert i og med at ingenting virker å kunne løse seg for Kesha. Hun har falt mellom to stoler.

Som respons har nå Keshas fans startet hashtagen #freedomforkesha på Twitter, hvilket har trendet de siste dagene og innebærer hva den sier: La Kesha frigis fra sin platekontrakt.

ANNONCE