Nyhet

Bli med ut i verdensrommet med Anette Askvik

Den nye musikkvideoen til artisten er full av supernovaeksplosjoner.

Anette Askvik (bildet) debuterte i 2011 med albumet Liberty og følger nå opp med singelen og den lekre musikkvideoen Supernova, som begge slippes i dag.

— Singelen handler om det som skjer i et menneske når følelser blir oversett og holdt tilbake, og kan sammenlignes med de fysiske lovene ved en supernovaeksplosjon; når en stjerne ikke lenger kan motstå sin egen gravitasjons innovervendte kraft, kollapser den, og de ytre lagene kastes ut i verdensrommet i en kraftig eksplosjon. Bevisstgjøring av følelser og emosjonell intelligens er ikke det som prioriteres høyest i vårt samfunn. Vi mennesker har en enorm kilde til kraft i oss, som vi i altfor stor grad bruker mot oss selv. Jeg synes det er inspirerende med folk som viser følelser og som uttrykker dem gjennom hele seg. Det skaper tillit og trygghet, sier Askvik.

Musikkvideoen til Supernova består av en dans artisten har laget i samarbeid med koreograf og danser Cassandra Loo. Dansen foregår foran et kinolerret av animerte stjerner og eksplosjoner i verdensrommet som passer perfekt til dansen og bevegelsene.

— Dansen viser et skifte mellom det å være på lag med seg selv eller i kamp mot seg selv, hvor danseren i videoen representerer tankene, følelsene og impulsene som kommer til meg. Jeg prøver å bruke mitt indre univers som en ressurs og drivkraft når jeg skaper musikk.

Til GAFFA forteller hun at singelen er en del av en temaplate om universet hvor låtene har blitt til med blant annet inspirasjon fra lyder fra planeter, måner og stjerner. Albumet skal etter planen gis ut til våren.

Se musikkvideoen til Supernova her:

ANNONCE