Nyhet

SoundCloud betaler ut

Musikktjenesten hevder de har betalt ut 1 million dollar til plateselskapene og nye artister de siste månedene.

SoundCloud har tidligere vært en musikktjeneste som har gjort det enkelt for uavhengige artister å dele ny musikk. I fjor kom i midlertid nyheten om at tjenesten ville begynne med streaming i større skala, og en avtalte ble signert med Warner Music.

Streamingtjenesten til SoundCloud skal etter planen starte opp i år, og det er knyttet spenning til om selskapet vil bli en reell konkurrent til mer etablerte tjenester som Spotify og TIDAL, som ble lansert i Norge denne uken.

Nå hevder SoundCloud selv at de har betalt ut 1 million dollar (ca. 7,7 millioner norske kroner) til artister og plateselskap siden august 2014.


— Siden lanseringen av partnerprogrammet i august i fjor, har ting vokst raskt. Vi har signert med over hundre partnere og betalt ut over 1 million dollar i annonseinntekter til partnere, plateselskap og nye artister, skriver det Berlin-baserte selskapet i en bloggpost.

Partnerprogrammet har hittil blitt startet opp i USA, men selskapet skriver at de også håper på å utvide til nye territorier i løpet av 2015.

Ifølge NME hadde SoundCloud et underskudd på 18 millioner pund (ca. 214 millioner norske kroner) i 2013.


ANNONCE