Nyhet

Rekordstort overskudd for Roskilde Festival

Den danske festivalen tjente godt på å hente inn store navn som The Rolling Stones, Jack White og Arctic Monkeys i 2014.

Roskilde Festival satset tungt på fjorårets program med store navn som The Rolling Stones, Stevie Wonder, Jack White og Arctic Monkeys på plakaten. Det var nok et lurt valg, for festivalen kan nå melde om rekordstort overskudd på omkring 31 millioner danske kroner. 26.7 millioner av disse går til kulturelle og veldedige formål, rapporterer den danske avisen Børsen i dag.

— Vi kan nesten ikke ønske oss en bedre festival enn den vi opplevde i 2014. Det sterke musikkprogrammet og det historisk flotte billettsalg med over 100.000 solgte billetter viser at Roskilde Festival virkelig tilbyr et helt unikt felleskap. Og med 44 festivaler i bagasjen er vi stolte av fortsatt å kunne utfordre og prege tidsånden samtidig som vi kan gi et rekordstort overskudd til veldedige og kulturelle formål, sier Steen Jørgensen som er formann i Foreningen Roskilde Festivals styre til avisen.

Tidligere denne måneden kunne festivalen med om at alle lørdagsbillettene var revet bort etter at Paul McCartney ble klar for den danske festivalen. I tillegg til det tidligere The Beatles-medlemmet er blant andre Muse og Pharrell bekreftet til årets festival, som arrangeres i tidsrommet 27. juni - 4. juli.

ANNONCE