Nyhet

Mirel Wagner vinner Phonofile Nordic Music Prize

Den finske artisten følger blant andre First Aid Kit og Jónsi.

Finske Mirel Wagner vant årets Phonofile Nordic Music Prize under by:Larm torsdag.

Den internasjonale juryen mente enstemmig at den finske artistens andrealbum When the Cellar Children See the Light of Day er Nordens beste album fra 2014.

Jenta er den første finske som er signert til den legendariske labelen Sub Pop. Nå er hun også første finske til å vinne Phonophile Nordic Music Prize. Wagner, som ikke hadde anledning til å være tilstede, vil motta en sjekk på 30 000 kroner fra GramArt.

I tillegg ville juryen gi oppmerksomhet til to album de syntes fortjente en såkalt "honorary mention". Her var det Iceage med deres album Plowing Into The Field Of Love og eksperimentelle Selvhenter med Motions Of Large Bodies som ble utnevnt. Begge band stammer fra Danmark.

Prisen har blitt delt ut under by:Larm hvert år siden 2011, med et ønsket om å skape et samhold mellom musikkindustrien i de nordiske landene, øke internasjonal bevissthet rundt nordisk musikk, samt å sette fokus på albumformatet.

Se alle de nominerte til årets pris her.

Det er svenske artister som har tatt de fleste prisene så langt. De tidligere vinnerne er Jónsi – Go (2011), Goran Kajfes – X/Y (2012), First Aid Kit – The Lion's Roar (2013) og The Knife – Shaking the Habitual (2014).

Sjekk ut to av sporene fra den prisbelønte When The Cellar Children See The Light Of Day:

 

 

 

 

 
ANNONCE