Nyhet

Årets helårsarrangør og festival kåret

Se hvem som stakk av med prisene da norske konsertarrangører gjorde heder på sine egne i kveld.

Musikkflekken og Pstereo stakk i kveld av med prisene for henholdsvis årets helårsarrangør og årets festival 2014.

I kåringen er det landets konsertarrangører selv som bestemmer hvilken kollega de mener fortjener en slik utmerkelse. Vinnerne har vært gjennom en nominasjonsrunde, vært vurdert av en uavhengig jury og til slutt blitt stemt frem av sine kollegaer, landets festivaler og helårsarrangører.

Her er hva Norske Konsertarrangører skriver om de to vinnerne:


Årets festival 2014: Pstereo

Pstereo har siden oppstarten i 2007 levert et spennende og utfordrende program i Trondheim. Hovedfokus ligger på unge lovende band, men festivalen presenterer også store internasjonale navn. Publikum strømmer inn portene tidlig på dagen, noe som fører til at også artistene som opptrer tidlig på dagen får en hyggelig opplevelse. Pstereo har siden oppstart vært flinke til å bygge profil og har en tydelig tilstedeværelse i bybildet. Festivalplakatene med tvillingtema har flere ganger blitt kronet med priser, og festivalens idylliske beliggenhet på Trondheims flotteste uteområde, Marinen, legger forholdene godt til rette for magiske festivalopplevelser. 

Årets helårsarrangør: Musikkflekken


Musikkflekken er en kulturformidler med lange tradisjoner i Bærum som i det siste har fått sin store renessanse. I 2014 har scenen virkelig fått fotfeste lokalt og regionalt. Dette skyldes høy aktivitet med et allsidig, friskt og spennende program bestående av både store og mellomstore artister. Musikkflekken har i tillegg stor betydning for den lokale scenen i Sandvika og er et springbrett både for unge, lovende artister og arrangører. Musikkflekken vant Bærums-ordet i 2014.

– Vi i Norske Konsertarrangører er meget imponert og kan ikke annet enn å si at dette meget verdige vinnere, sier daglig leder i Norske Konsertarrangører, Line Endresen Normann.

Blant de øvrige nominerte i de to hovedkategoriene finner vi Rockeklubben i Porsgrunn, Auditorium AS (Rockefeller, Sentrum Scene, John Dee), Studenthuset City, Parkteatret, Vinjerock, Månefestivalen, Palmesus og Øyafestivalen.


Prisene i kategorien for årets nykommer ble tildelt Rockslo og årets plakat gikk til Rockeklubben i Porsgrunn.

ANNONCE