Nyhet

10 album som ble sluppet uten forvarsel

Utgivelser ut av det blå har blitt en tendens i musikkens verden. Nå sist med Kendrick Lamar og hans 'To Pimp A Butterfly'. Vi har samlet ti sterke album som nærmest ble kastet mot uforberedte lyttere.

Det er nesten blitt et ukentlig fenomen at artister gir ut album plutselig, og uten forvarsel. Kendrick Lamar (bildet) gjorde det denne uken, Drake gjorde det i februar, mens Björk gjorde det i januar.

I denne artikkelen har vi samlet 10 essensielle album, som ble utgitt med kort varsel - eller ikke noe varsel i det hele tatt.

Kendrick Lamar -To Pimp A Butterfly


Siste skudd på stammen av for tidlig utgitte album er hiphop-artisten Kendrick Lamars etterlengtede To Pimp A Butterfly, som ble sluppet på iTunes og Spotify en uke før planlagt releasedato.

Drake - If You're Reading This It's Too Late


Drake postet plutselig et bilde på Twitter med teksten: "If You're Reading This It's Too Late". Dette var også tittelen på rapperens nye album med hele 17 låter. Albumet har fått fine anmeldelser og gått direkte inn som nummer 1 på hitlistene i USA og i Drakes hjemland Canada.

Björk - Vulnicura


20. januar i år ga Björk, med 24 timers varsel, ut sitt niende studioalbum Vulnicura i digitalt format. Albumet skulle først komme i mars, og den fysiske utgaven er nettopp sluppet, men to måneder før tiden ble albumet lekket og umiddelbart etterpå valgte den islandske artisten altså å gi ut albumet selv.

Madonna - Rebel Heart


20. december 2014 ble seks av Madonnas demoopptak fra albumet Rebel Heart lekket på nett. Popdronningen hasteutga kort etter de ferdige versjonene av de seks låtene, som første skulle komme ut tre måneder senere. Madonna var rasende og kalte det hele for "kunstnerisk voldtekt"

D'Angelo - Black Messiah


Ut av det blå kom den etterlengtede oppfølgeren til D'Angelos 2000-album Voodoo ut den 15. desember i fjor. Det var gatekampene i Ferguson og New York tidligere på året som skulle ha inspirert artisten til å slipper Black Messiah flere måneder før planlagt release.

U2 - Songs Of Innocence


Det, som sikkert var ment som å være en gledelig overraskelse for noen, ble hurtig forandret til det motsatte da U2 slapp deres trettende album. De fikk nemlig en rekke Apple-brukere på nakken da de 9. september i fjor sneik albumet Songs Of Innocence inn på samtlige iTunes-kontoer verden over.

Thom Yorke - Tomorrow's Modern Boxes


Mens Radiohead-fansen ventet på gruppens niende utgivelse, slapp frontmann Thom Yorke, til manges overraskelse, sin andre soloskive Tomorrow's Modern Boxes via fildelingstjenesten BitTorrent i fjor høst.

Beyoncé - Beyoncé


Beyoncé overrasket sine fans verden over da hun den 13. desember 2013 slipp sitt selvtitulerte album, som ikke bare inneholdt 14 låter, men også 14 tilhørende musikkvideoer. Popdivaens album er spesielt kjent for hitlåten Drunk In Love, som hun synger med ektemannen Jay Z.

My Bloody Valentine - MBV


Den irsk-britiske støyrockgruppen My Bloody Valentine lanserte i all hemmelighet albumet MBV på deres hjemmeside midt på natten mellom den 2. og 3. februar 2013. Albumet hadde vært på vei i hele 21 år, og var oppfølgeren til klassikeren Loveless fra 1991.

Radiohead - In Rainbows


Thom Yorke og de andre radiohodene fikk enorm oppmerksomhet da de den 10. oktober 2007 ga ut albumet In Rainbows som en betal-hva-du-vil download. Utgivelsen var den første i sitt slag fra et større band, og skapte stor debatt om konsekvensene for musikkindustrien.

ANNONCE