Nyhet

Når slutter du å lytte til ny musikk?

Det store spørsmålet er endelig besvart.

Vi er litt triste over å måtte viderebringe dette til våre lesere, men etter at du har fylt 33 år er livet ikke lenger verdt å leve.

En ny studie viser nemlig at vi slutter å oppdage ny musikk etter vår 33-årsdag. Studien som er skapt på grunnlag av amerikanske Spotify-brukere har kartlagt våre musikkvaner og er kommet frem til at det er i denne alderen at vår musikksmak er fullmoden.

I tenårene er det ofte det siste nye og låtene som ligger høyt på listene som teller, mens smaken forandres i 20-årene og man finner ut at mainstream-musikken ikke lenger har helt den samme appellen. Denne tendensen øker bare på når vi blir 30. Forandringen begynner med at vi oppdager andre sjangere og artister enn dem vi tilfeldigvis møter via radioen. Senere moonwalker vi ned nostalgiens sti, og begynner å lytte til musikk fra den gang vi var yngre. Musikk som ikke lenger er populært. Og der blir vi.

Samme studie kan dessuten fortelle noe annet interessant. I tenårene lytter jenter og gutter til den samme type musikk, men guttene blir senere raskere på å oppdage musikk utenfor mainstream-segmentet.

Til sist et godt råd: Vil du fortsette å oppdage ny musikk så lenge som mulig bør du ikke få barn. Da fryser nemlig din musikkinteresse hurtigere til is.

Les en lengre artikkel om undersøkelsen her.

ANNONCE