Nyhet

Opeth feirer 25 år som band med stor turné

Det svenske bandet besøker tre norske byer denne høsten.

Opeth (bildet) feirer 25 år som band i 2015, og det markeres med en større turné til høsten. I dag er det bekreftet at det svenske progrockbandet besøker Sentrum Scene i Oslo torsdag 8. oktober, USF Verftet i Bergen fredag 9. oktober og Stavanger Konserthus i Stavanger 10. oktober.

Jubileumsturnéen skal ifølge en pressemelding inneholde to 80-minutters sett med en 30 minutters pause i mellom. Den første delen av konserten byr på låter fra hele karrieren, inkludert materiale fra de to siste, og svært kritikerroste album, Heritage fra 2011 og Pale Communion fra 2014. Begge albumene var inne blant de 20 øverste plassene på amerikanske Billboard Top 200, noe som ikke er hverdagskost for band i prog-sjangeren.

Bandet spilte sist i Oslo (også da på Sentrum Scene) i fjor høst. Vår anmelder var svært begeistret over konserten til svenskene, og skrev blant annet følgende:


Mikael Åkerfeldt elsker fortsatt med sin egen musikk i det som ble en proggete riffkavalkade av en kveld. Det er tight hele løpet gjennom de episke og eventyrlige reisene, hvor man i det ene sekundet ser gull og grønne skoger, før man i det neste mister lyset, og enser en rød skapning med to horn stå ved din side og lage kvalme.

Les resten av konsertanmeldelsen her.

Billettsalget til de tre norske konsertdatoene starter allerede på onsdag. Du finner som alltid billetter via GAFFA LIVE.


Hør River fra fjorårets album Pale Communion her:

Bandet spiller også på Pstereo i Trondheim senere denne sommeren.


ANNONCE