Nyhet

5 konserter du ikke kan gå glipp av på Bergenfest

Magiske øyeblikk i vente. Du er vel på disse?

Bergenfest samler både nytt og gammelt under årets festivalprogram. I år er det fjerde gang festivalen arrangeres utendørs på Bergenhus Festning og vi håper for bergensernes skyld at værprognosene bedrer seg de neste dagene.

Her er fem konserter du ikke kan gå glipp av på Bergenfest:

1. Susanne Sundfør - 14. juni klokken 19:45

Etter å ha gitt ut to av de mest bejublede albumene her til lands de siste årene, The Brothel og The Silicone Veil, gikk Susanne Sundfør (bildet) i en mer dansbar retning på årets Ten Love Songs. Albumet innkasserte hele seks stjerner her i GAFFA og befestet hennes posisjon som en av skandinavias viktigste stemmer. Søndag kveld inntar hun Bergenfests største scene og vi regner med at dette blir en av de mest essensielle kveldene på festivalen.

2. Grace Jones - 11. juni klokken 17:30


Hun er den siste annonserte artisten til festivalen og erstatter britiske Sam Smith som måtte kansellere en rekke konserter denne sommeren på grunn av en operasjon på stemmebåndene. Men FOR en erstatter hun er. Grace Jones er stilikonet med de fengende låtene, og publikum i Bergen får mest sannsynlig høre klassikere som Pull Up To The Bumper, Nighclubbing, Slave To The Rhythm og Demolition Man i tillegg til nytt materiale fra hennes kommende album.

3. Kygo - 13. juni klokken 23:30


Få artister har like mye momentum som det Kygo har når han nå spiller sin første konsert i Bergen i 2015. Hans remixer har oppnådd enorme lyttertall de siste årene og med Firestone har han vist at han kan skape hits også helt på egenhånd. Tidligere på dagen spiller også Seinabo Sey og Kyla La Grange på Bergenfest - begge artister Kygo har samarbeidet med. Vi ser for oss en stjernespekket festkveld denne lørdagen.

4. Jaga Jazzist - 13. juni klokken 15:15


Tidligere denne måneden slapp Jaga Jazzist albumet Starfire, som av GAFFAs anmelder ble beskrevet som "en femspors futuristisk reise i progressiv jazz". Bandet feiret 20 års jubileum i fjor men fremstår likevel som vitale og fremtidsrettet i sitt 21. år. La oss endelig håpe det blir mange flere.

5. Thea Hjelmeland - 13. juni klokken 21:15


Hjelmeland trollbandt hele Norge med fjorårets albumutgivelse Solar Plexus. For den ble hun også belønnet med en Spellemannpris i kategorien indie. Hennes musikk er likevel vanskelig å sette i bås, og når hun opptrer i det lille teltet Magic Mirrors under Bergenfest anbefaler vi å komme tidlig. Der kommer det nemlig til å bli fort fullt når Thea Hjelmeland endelig skal skape magi i det magiske speilteltet.

ANNONCE