Nyhet

Dette var høydepunktene under Slottsfjell

Tønsbergfestivalen er over for denne gang. Les hvilke konserter som gjorde størst inntrykk på våre skribenter.

Slottsfjellfestivalen gikk ned i uka som var, og i år sto fine artistnavn som Ellie Goulding, Refused, Joey Bada$$, Motorpsycho, Fay Wildhagen og Charli XCX på plakaten. Flere av de store navnene imponerte, mens andre skuffet med halvtamme konsertopptredener.

Musikken er ikke det eneste som kommer til å bli husket fra årets festival. Også værforholdene fikk mye å si for gjennomføringen da ble flere konserter ble avlyst eller omplassert til andre scener etter at sterk vind stengte ned deler av festivalområdet på lørdag.

Dette er uansett konsertene som slo best an blant våre skribenter på Slottsfjell. Ellie Goulding fikk hele seks stjerner, mens de øvrige fire på listen innkasserte fem stjerner hver for sine opptredener under festivalen.


Ellie Goulding - Kongescenen - 18.07.2015

"Deretter slenger hun en el-gitar rundt halsen og bryter låten til et riff før hun overbevisende opptrer som rockestjerne frem til kveldens siste låt - hennes ferskeste Love Me Like You Do. Det blir elektrisk, ekstatisk og smått klissete romantisk stemning med påfølgende intens allsang som setter punktum finale for festivalhelgen."

Les hele anmeldelsen her.

Motorpsycho - Kastellscenen - 18.07.2015


"Kveldens, om ikke festivalens, høydepunkt var uten tvil avslutningsnummeret Demon Box. En nesten tjue minutter lang og jammete låt senere var publikum mer eller mindre i ekstase."


Les hele anmeldelsen her.

Tove Lo - Baglerscenen - 16.07.2015


"Bassen transformeres dansbar nok for både publikum og Tove Lo selv, og definerer den fascinerende attituden som så finurlig er pakket inn i de fengende poprefrengene. Hovedpersonen kaster ivrig på håret og bruker scenen for det den er verdt. Og jo, det er klassisk A4-format popkonsert – dansing, publikumsfrieri og allsang på refrengene – men plankekjøringen til tross: Tove Lo vinner publikum over på sin side, og evner på noe mirakuløst vis å forvandle kaos til fest."

Les hele anmeldelsen her.


Refused - Kastellscenen - 17.07.2015

"Under The Deadly Rhythm klarte de også å blande inn riffet til Raining Blood av Slayer, til stor glede for publikum. Da det begynte å pøse ned dempet stemningen seg litt hos noen av de fremmøtte, men Refused ga faen og leverte et verdensklasseshow."

Les hele anmeldelsen her.

SOAK - P3 Urørtscenen - 18.07.2015


"SOAK, eller Bridie Monds-Watson som hun egentlig heter, gjør minimalt utav seg. Hun er trygg, men fascinerende tilbakeholden og ser sjeldent opp fra scenegulvet. Likevel er både vokal og komp fjellstødig og klokkeklart. Publikum klarer ikke holde seg og må applaudere allerede midtveis i låtene."


Les hele anmeldelsen her.

Alt vårt innhold fra Slottsfjell finner du her.


ANNONCE