Nyhet

Norsk band tar med seg nordlyset til Nederland

Spiller den første konserten noensinne med full dome-effekt av nordlyset denne uken.

Opplev den tidenes første konsert med full dome-effekt av nordlyset.

Det norske chillwavebandet Intertwine skal denne måneden spille på den nederlandske showcasefestivalen Eurosonic Noorderslag. Der kan publikum forvente seg et litt annerledes sceneshow enn hva de kanskje er vant til.

Festivalen har de siste årene blitt regnet som et viktig utstillingsvindu for europeisk musikkbransje, og andre norske artister som har fått tildelt en plass på programmet i år er blant annet Aurora, Carnival Kids og Pandreas

Tarjei Zakarias Ekelund, som er hovedmannen bak bandet, sa til GAFFA i høst at han hadde størst forventninger til selve konserten. Og at det å spille i en hvit, eggformet 3D-kino ville kle musikken perfekt. Men at han ikke hadde de største forventningene karrieremessig når det gjaldt Eurosonic.


– Jeg holder fokus på å gjøre konserten magisk, og overlater resten til flaks og skjebne, sa han til GAFFA den gang

Bandet har nemlig fått låne helt ferske fulldomsklipp av nordlys og nordnorsk kultur fra Lyngsalpene.

Konserten vil bli den første i historien til å ta i bruk full dome-effekt av nordlyset. Plateselskapet Brilliance skriver at dette vil bli den eneste muligheten til å oppleve Intertwines atmosfæriske pop, akkompagnert av klipp fra Mirage3Ds oppkommende dome-film "Life under the Arctic Sky 3D". Filmen fokuserer på nordlyset og samisk kultur fra Nord-Norge, og ble laget i hjembyen til Intertwine, Tromsø. 


Hvor utrolig det blir gjenstår å se. Konserten finner sted på Infoversum i den nederlandske byen Groningen allerede fredag. 

ANNONCE