Nyhet

EBBA 2015: MØ imponerte i Nederland

... Men Todd Terje uteble fra festen.

I går kveld ble European Border Breakers Awards delt ut under Eurosonic-festivalens første dag i Groningen, Nederland. Prisen ble gjorde stas på 10 europeiske artister som har gjort seg bemerket utenfor sine egne landegrenser, og som vi tidligere har skrevet var norske Todd Terje, danske (bildet) og svenske Tove Lo alle vinnere av hver sin EBBA-pris i år.

Andre vinnere inkluderte irske Hozier, britiske John Newman og franske Indila.

I likhet ved tidligere års prisutdelinger var det den britiske programlederen Jools Holland som ledet showet på humorstisk og lekent vis.

Noen av artistene kom for å plukke opp prisen sin. Andre hadde forhåndsinnspilte videoer, der de stort sett snakket om at de aldri hadde hørt om EBBA før men at de var beæret likevel, eller, som i nederlandske The Common Linnets sitt tilfelle, tok seg masse tid til å beklage hvor kommers musikken deres høres ut.

Den norske prisvinneren Todd Terje, glimret derimot totalt med sitt fravær. Han var hverken på plass i egen person, eller i form av noe videointervju. Alt vi fikk på storskjermen var musikkvideoen til Inspector Norse. Men den kan man jo egentlig aldri få nok av.

hadde heldigvis tatt turen og imponerte som vanlig da hun spilte gjennom tre låter sammen med backingbandet sitt. Tove Lo hadde også gyldig fraværsgrunn ettersom hun nylig gjennomgikk en operasjon på stemmebåndene, noe som også førte til at hennes planlagte konsert på Rockefeller i Oslo ble kansellert denne måneden.

I tillegg til de ti EBBA-prisene ble det også delt ut pris for årets festivalartist og en egen publikumspris som er blitt stemt frem av fans. Britiske Jungle ble kåret til årets festivalartist, noe vår anmelder av bandets konsert på Øyafestivalen sikkert kan skrive under på.

Publikumsprisen gikk til hjemmefavorittene i The Common Linnets, selvfølgelig til øredøvende jubel fra salen.

GAFFA kommer tilbake med videoer av blant andre sin opptreden under prisutdelingen så snart disse foreligger.

ANNONCE