Nyhet

Courtney Love debuterer som operasangerinne

Den uforutsigbare artisten har funnet seg en ny musikalsk levevei. Se video!

Evig uforutsigbare Courtney Love (bildet) kan i tiden fremover sees i hovedrollen i Todd Almonds såkalte pop-opera 'Kansas City Choir Boy', som går av stabelen med et titalls forestillinger under New Yorks Prototype: Opera/Theater/Now Festival fra 8. til 17. januar. Du kan se og høre Love fremføre et nummer fra operaen i bunnen av artikkelen. Låten det er snakk om er All I Ever Wanted, der hun synger kun akkompagnert av klaver og cello.

I forestilingen spiller den tidligere Hole-frontkvinnen rollen som Athena, en tenåring som forlater kjæresten (spilt av komponisten Todd Almond) i Kansas City for å søke lykken og berømmelsen i New York. Kjæresten følger etter henne, og deretter oppstår det problemer.

"Jeg har alltid vært fascinert av henne. Jeg elsker stemmen hennes og jeg synes at hun er en fantastisk skuespillerinne. Og jeg tenkte at hun ville finne rollen interessant," sier Todd Almond til New York Times.

Vi kan allerede nå avsløre at Loves sangstil peker mer i retning av musikal og teater enn klassisk opera, og komponist Almond sier da også i intervjuet at ordet opera skal forstås i en bredere forstand enn tradisjonell klassisk opera.

- Når jeg sier "opera", mener jeg ikke at det foregår som en riktig opera, forteller han. Jeg mener det på den måte at det er en samling sanger som forteller en historie. Jeg skriver musikaler, jeg skriver teaterstykker og jeg skriver det jeg selv kaller opera.

Love sier selv til New York Times om sin rolle i stykket: "Det er akkurat som å gi ut en singel. Hvis den slår til kan vi gøre det i London eller noe. Hvis ikke den hitter, så gør den ikke det. Vi synes den er virkelig fengende og fabelaktig. Jeg har aldri spilt musikkteater – jeg ville virkelig gjerne gøre det, men jeg trodde ikke jeg var klar for å gjøre en forestilling. Tilfeldigvis skrev Todd denne greien for åtte år siden. Jeg møtte ham og ble forelsket i den."

Se Courtney Love fremføre All I Ever Wanted her.

ANNONCE