Nyhet

Dr. Dre fyller 50: Her er de 10 beste låtene

GAFFA tar deg med på en reise gjennom raplegendens musikkarriere.

Dr. Dre har en lang rekke av storhiter bak seg som har evnen til å ta deg med tilbake i tid. For uansett om du hørte Dr. Dre på ungdomsfester, på barneværelset eller på byen, har de fleste av oss knyttet minner til raplegendens musikk. I dag fyller Andre Romelle Young, rapper, produsent og forretningsmann 50 år.

GAFFA tar deg i den anledning med på en auditiv og visuell reise gjennom Dr. Dres nesten 30 år lange karriere fra det massive gjennombruddet med N.W.A. til samarbeidet med store navn som Snoop Dogg, 2Pac og Eminem.

Se og hør 10 av hans beste låter her:

N.W.A.: Straight Outta Compton

På slutten av 80-tallet var Dr. Dre med i gruppen N.W.A., som står for Niggaz Wit Attitudes. De ble pionerer innen gangster-rap med deres voldelige tekster proppet med drøye uttalelser. Her er tittelnummeret fra debutalbumet deres:

 

Dr. Dre ft. Snoop Doggy Dogg: Nuthin But a G Thang

Se en svært ung Snoop Dogg i videoen til Nuthin But a G Thang fra 1992. Denne inneholder både en tilbakelent beat og halvnakne kvinner.

 

Dr. Dre: Let Me Ride 

I videoen til Let Me Ride fra 1993 kan man se både Ice Cube (som var en av de originale medlemmene i N.W.A.), Dre sin storebror Warren G og rapperne The D.O.C. og The Lady of Rage.

 

2Pac ft. Dr. Dre: California Love

Man kan ikke lage en liste over Dre sine høydepunkter, uten det legendariske samarbeidet med 2PacCalifornia Love fra 1995. Sangen nådde toppen av Billboard Hot 100 og lå som nummer en på listen i over to uker. Videoen er inspirert av filmen Mad Max Beyond Thunderdome og foregår i ørkenen i år 2095.

 

Dr. Dre ft. Snoop Dogg: Still D.R.E.

Biler som spretter opp og ned og lettkledde damer er nesten et varemerke for rap-sjangeren. I videoen her fra 1999 blir stilen kjørt helt ut. (Legg merke til Eminems sekundlange gjesteopptreden.)

 

Eminem ft. Dr. Dre: Guilty Conscience

I Guilty Conscience fra 1999 starter videoen med Dr. Dre som spiller den gode engelen på skulderen til en mann og forsøker å overbevise han om å ikke rane en kiosk. Og selvfølgelig spiller Eminem en lokkende djevel som gjør det totalt motsatte.

 

Dr. Dre ft. Eminem: Forgot About Dre

Dr. Dre fikk et suksessrikt samarbeid med den platinablonde rapperen Eminem. Med Forgot About Dre fra år 2000 vant duoen Grammy for Best Rap Performance by a Duo or Group.

 

Dr. Dre ft. Snoop Dogg, Kurupt og Nate Dogg: The Next Episode

Nattklubbstemning, strippere og attityde er hovedingrediensene i videoen til singlen The Next Episode fra 2000.

 

Ice Cube ft. Dr. Dre og MC Ren: Hello

I nok en video stappet med biler og damer rapper Dr. Dre med tidligere kollega Ice Cube og MC Ren på sporet Hello fra 2000. 

 

Dr. Dre ft. Eminem og Skylar Grey: I Need a Doctor

I Need a Doctor er en av de nyere låtene til Dr. Dre. Utgitt i 2011 viser videoen Dr. Dre som offer i en bilulykke. Han havner i koma, og man ser klipp fra rapperens karriere og privatliv. Videoen ender ved rapperen Eazy-E sin gravplass. Og dermed slutter vi, hvor vi begynte. Eazy-E startet nemlig Dr. Dre sin karriere som grunnlegger og medlem av gruppen N.W.A. Eazy-E døde av aids i 1995, 31 år gammel.

ANNONCE