Nyhet

Blurred Lines-rettsaken er i full gang

Tirsdag møttes de involverte partene i retten.

Artistene Robin Thicke og Pharrell Williams står overfor store plagiatanklager angående deres gigantiske hit fra 2013, Blurred Lines. Den skal angivelig ha blitt inspirert av Marvin Gaye sin Got To Give It Up. De involverte partene i saken møttes hverandre i rettsrommet i Los Angeles tirsdag. 

Thicke, Williams og Clifford Harris Jr, bedre kjent som rapperen T.I. saksøte Gaye sin famiie i 2013 for å få en bekreftelse på at deres Blurred Lines ikke er en rip off av soul-legendens låt. Men anklagene har slått tilbake mot dem. Familen og bandet Funkadelic mener låta rett og slett er en kopi, spesielt når det gjelder rytmene i sangen. Funkadelic har hevdet at det er likheter mellom sommerhiten og deres egne Sexy Ways. Sangerens barn Frankie og Nona Gaye anklaget superstjernene ikke bare for å ha latt seg inspirere av Got To Give It Up, men også Thicke for å gjøre Gaye sin After the Dance om til sin Love After War

Robin Thicke gjorde ikke annet enn å smile i går – og Williams skal senere vitne i saken selv. Etter at Williams har vitnet skal T.I. og Thickes eksone Paula Patton vitne på grunnlag av at hun var med å skrive Love After War. Frankie, Nona og andre familiemedlemmer var til stedet under denne høringen i retten. 

Thicke har tidligere uttalt at "Gaye-familien hevder eierskap til en hel sjanger, i motsetning til et konkret verk".  Du kan lese sakspapirene her.

Hør likhetene nedenfor:

Robin Thicke sin Blurred Lines med Pharrell Williams og T.I.:

 

Marvin Gaye med Got To Give It Up:Funkadelic med Sexy Ways:

ANNONCE