Nyhet

Hør den nye singelen til David Bowie

'Lazarus' er den andre forsmaken på albumet ★.

I morgen slipper David Bowie (bildet) singelen Lazarus, den andre forsmaken på hans 28. studioalbum, ★ (uttales Blackstar), som lanseres på legendens 69 årsdag 8. januar 2016. Låten får premiere i kveld klokken 18 norsk tid på BBC Radio 6 Music hos radiovert Steve Lamacq. Hør hans program her.

Lazarus er den eneste låten på det nye albumet som også er med i det kritikerroste musikkteaterstykket med samme navn, som Bowie har skrevet med Enda Walsh, og som han har komponert ny musikk til. Stykket hadde verdenspremiere 18. november i New York.

Første forsmaken på ★ var det ti minutter lange tittelnummeret, som ble sluppet med en tilhørende musikkvideo 20. november. Albumet ★ inneholder kun syv låter, hvor flere dog er ganske lange.

★ blir Bowies første album siden comebacket med The Next Day fra mars 2013. Albumet var den gang hans første på nesten ti år. Det forventes likevel ikke at Bowie vil turnere etter utgivelsen av det nye albumet etter at den kjente britiske promotøren David Giddings i oktober uttalte at Bowie ikke ville turnere mer. Les mer om denne uttalelsen her.

ANNONCE